Titkos postás társaság Budapesten

Különleges, titkos társaság szervezkedik hetek óta Budapesten. Tagjait egyetlen mitikus személy, Pamlényi Pál köti össze. A rejtélyes csoport szerint leveleket eljuttatni a címzetthez több mint egy szakma. A céljuk, hogy kézbesítsék az örökké úton lévő csomagot, amelynek titkát eddig még egyetlen generációnak sem sikerült megfejtenie.

„Postások. Mint az antik dráma hírnökei: neve-sincs mellékszereplők, jó és rossz hírek hozói, akik nélkül nem lendülne előre a történet…” A titkos Pamlényi Társaságot olyan emberek alkotják, akik naponta közvetítenek sorsok között és befolyásolják azokat, akár akaratukon kívül is. Életüket egy titkos csomag felkutatására tették fel. Nem maguk keresték a missziót, hanem a misszió találta meg őket.

Ez a kiindulópontja a Pamlényi Pál Postás Panoptikum című interaktív színházi játéknak, amelyet március 11-12-13-án összesen nyolcszor mutat be a Dinamó Művház társulata Budapesten, a Fogasház kulturális befogadótérben. A produkcióban nem színészek és nézők, hanem játszók vannak. A résztvevők úgy juthatnak egyre közelebb a titok nyitjához, ha aktívan bekapcsolódnak az eseményekbe, útjuk során tapasztalnak, és valóban megélik az élményeiket. Az eredmény színház, amelyben a nézőnek is „dolgoznia” kell, ám a közös játék egy mélyebb befogadói szinthez vezet.

A Dinamó Művház egy fiatalokból álló formáció, amelynek tagjai javarészt a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai. A színházi platform induló, interaktív produkciója mögött olyan másfél éves kísérleti munkafolyamat áll, amelynek egyes fázisaihoz filmmel és képzőművészettel foglalkozó közreműködők is csatlakoztak.