Gigola

A Gigola című önéletrajzi ihletésű regény először 1972-ben jelent meg Franciaországban, de akkor a cenzúra rögtön betiltotta.

Laure Carpentier azonos című regényéből készült Gigola film májusban debütál a Cannes-i filmfesztiválon. Magyarországon a szombathelyi MediaWawe fesztiválon mutatják be 2011. júniusában. Mint mostanában gyakran előfordul, a megfilmesített könyvet a filmbemutató időpontja körül dobják a piacra. A K.u.K. Kiadó április elejére hirdeti a Gigola megjelenését.

2011. március 17. 15:45 - Laure Carpentier: Gigola ©Laure Carpentier: Gigola

Laure Carpentier, a nálunk még ismeretlen francia írónő több mint tizenöt sikeres kötet szerzője. A Gigola című önéletrajzi ihletésű regénye először 1972-ben jelent meg, de akkor a cenzúra rögtön betiltotta.

A könyv: Párizs a hatvanas években. A 25 éves, fiús életet élő leszbikus lány elrontott orvosi tanulmányai és első, tragédiával végződő szerelme után beleveti magát az éjszakai életbe. Gigola néven tökéletes férfias dendivé alakul. Szmokingba jár, vörös szegfűvel a gomblyukában, ezüstgombos sétapálcáját lóbálva Gigola a Pigalle prostituáltjainak és az előkelő párizsi negyedek gazdag, idős hölgyeinek kedvence lesz: lányokat futtató kifinomult selyemfiú-lány.....

Ennyit előzetesen. Akit érdekel a könyv, már megrendelheti (többek közt a K.u.K.-nál is), akit érdekel a film, majd megnézheti (most klippek a youtube-n) – mi időben szóltunk...