Mese gyerekeknek kedves kiskutyákról

2011. március 28. 15:47 - kifli ©Valahol északon élt egyszer egy Kifli nevű kiskutya, kettesben a gazdájával. Egész nap együtt játszottak, míg egy napon a gazdi, Betti, munkát kapott. Hogy Kifli ne legyen magányos otthon, Betti beíratta egy kutyaóvodába. A kutyaovi nem sokban különbözik a gyerekek által ismert óvodától: először egy ismeretlen világ, ahol aztán hamar barátokra talál a gyerek... azaz a kutya. Még többet megtudhatsz, ha elolovasod Kajsa Gordan–Mia Maria Güettler: Kifli kutyaoviba megy című könyvét.

Aztán itt a következő könyv: Alex T. Smith: Claude a városban
2011. március 28. 15:46 - claude ©claude

Claude-nak, a kedves, dundi kiskutyusnak egy nap elege lesz abból, hogy amíg a gazdijai dolgoznak, ő otthon unatkozik. Ezért aztán úgy dönt, felfedezi a nyüzsgő nagyvárost. Felkerekedik hát barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és nekivág a felhőkarcolók árnyékában felfedezni a várost. A két jó barát nem is sejti, micsoda kalandok várnak rájuk.  ... A könyveket a Manó Könyvek Kiadó jelentette meg. 

Hozzászólások (1)

  • anon
    morzsa

    Nem akármilyen mesekönyv! A könyvkultúra támogatását célzó Márai-program projekt első fordulójában az első 250 irodalmi könyv közé is bekerült Alex T. Smith: Claude a városban című könyve is Totth Benedek fordításában.

    2011.06.06.

    jún. 06, 2011