VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle

2011. május 2-án elkezdődött a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A Ciróka Bábszínház Kenyérből kelt meséjével 10 órakor kezdetét vette a Szemle!
Apró Ernő és Fülöp József kiváló játékának, a jól szerkesztett tárgy animációnak köszönhetően életre kelt a kenyérsütés mítosza. A középső csoportos óvodások élvezettel követték a történetet, és vettek részt a mese kínálta játékban.

2011. április 8. 15:04 - Ciróka Bábszínház: Kenyérből kelt mese ©Ciróka Bábszínház: Kenyérből kelt mese
Ciróka Bábszínház: Kenyérből kelt mese

A 11 órakor kezdődött a Mocsármese, melyben az Aprószínház különleges ritmikájú, táncszínházi elemeket felvonultató, hihetetlen formanyelvi gazdagságot bemutató előadása már az alsótagozatos korosztályt nyűgözte le.

Mindkét előadás után feldolgozó foglalkozást tartottak a társulatok a gyerekek részére, melynek segítségével a nézők közelebb kerülhettek a színház mélyebb élményéhez.

A koradélután kezdődő szakmai beszélgetésen a zsűri méltatta a színházpedagógia megjelenését. Hozzátették, hogy a Május 6-án tartandó színházpedagógiai fórumon pontosan ezekhez a kezdeményezésekhez szeretnének további segítséget adni az ezzel próbálkozó társulatoknak.

Délután 5 órakor a Kolibri Pincében a Cyber Cyrano c. előadást tekinthetik meg, majd holnap reggel 9 órakor folytatódik a Szemle. Sajnos a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Gomb című előadása betegség miatt elmarad, de a színházi-nevelési programok iránt érdeklődők részére Keresztesháború címmel tart a társulat drámapedagógiai foglalkozást.