Új Barbra Streisand album augusztus 22-én

A senkihez sem hasonlítható Barbra Streisandnak régi álma válik valóra azzal, hogy megjelentethet egy olyan albumot, melynek dalszövegeit kizárólag Alan és Marilyn Bergman, régi barátai és munkatársai írták; a "What Matters Most - Barbra Streisand Sings the Lyrics of Alan and Marilyn Bergman" című korong a Sony Music / Columbia Records gondozásában kerül a boltok polcaira. A 10 dalt tartalmazó kiadvány és annak deluxe változata 2011. augusztus 22-én jelenik meg.

A "What Matters Most" című album Barbra első lemeze a 2009 szeptemberében megjelent "Love Is The Answer" című korong óta, mely az első helyen debütált Amerikában és Nagy Britanniában is; ezzel pedig Barbra lett az egyetlen előadó, aki 5 egymást követő évtizedben is készített #1 albumot.

2011. június 26. 21:39 - What Matters Most - Barbra Streisand Sings the Lyrics of Alan and Marilyn Bergman ©What Matters Most - Barbra Streisand Sings the Lyrics of Alan and Marilyn Bergman
What Matters Most - Barbra Streisand Sings the Lyrics of Alan and Marilyn Bergman

Az új album produceri munkálatait maga Barbra látta el, és 10 olyan Bergman dal kapott helyet rajta, melyeket Barbra eddig még sosem énekelt; köztük az Oscar-díjas "The Windmills of Your Mind" (az 1968-as Thomas Crown-ügy című filmből), a "So Many Stars" (eredetileg Sergio Mendes és a '66-os brazil férfi labdarúgó válogatott zenéje volt), a (Frank Sinatra által népszerűvé vált) "Nice 'n' Easy", valamint a "That Face" című sláger (melyet elsőként Fred Astaire adott elő). A CD-vel egy csomagban egy 24 oldalas színes könyvecske is kerül.

A deluxe változaton további 10 olyan dal kap helyet, melyek már korábban is megjelentek Barbra valamely albumán, és amelyeknek szövegét szintén Alan és Marilyn Bergman írták; köztük a "The Way We Were", a "You Don't Bring Me Flowers", a "Papa Can You Hear Me?" és a "Pieces of Dreams" című dalok.

Barbra régóta várta, hogy egy teljes albumot töltsön meg azokkal a dalokkal, melynek szövegét Bergmanék írták, ezzel kapcsolatban pedig a következőket nyilatkozta: "Alan és Marilyn Bergman figyelemre méltó tehetséggel képesek kifejezni a szívügyeket."

A tisztelet és a kölcsönös megbecsülés a dalszövegírók és az énekesnő között egyszerűen csodálatos. "Amikor dalt írunk, mindketten Barbra hangját halljuk" - meséli Alan és Marilyn Bergman. "Megteremti a kapcsolatot a szív és az ész között, majd a hangjával létre is hozza azt."

Az RIIA szerint Barbra Streisand az abszolút #1 énekesnő a lemezeladások számát illetően a történelemben, valamint az egyetlen olyan nő, aki felkerült minden idők 10 legtöbb lemezt eladott művészeinek listájára, melyen olyan nevek szerepelnek még, mint Elvis vagy a The Beatles. Karrierje során Streisand 50 arany, 30 platina és 13 multiplatina státuszt elért korongot adott ki. Kiváló párhuzamos képességeit bizonyítja, hogy más művészeti pályán is beírta magát a történelembe: moziban és televízióban egyaránt sikeres színésznő vált belőle, emellett pedig énekesnő, előadóművész, filmproducer, filmrendező, szerző, fényképész és dalszerző (Oscar-díjat nyert az "Evergreen" zenéjéért, mely az "A Star Is Born" film főcímdalaként vált ismertté).

2 Oscar-díj (legjobb színésznő és legjobb dal), 5 Emmy-díj, 10 Golden Globe-díj, 8 Grammy-díj, egy különleges Tony-díj (1970-ben az évtized csillagának választották) és 2 Cable Ace-díj fűződik a nevéhez; a világon egyedüliként kapott mindettől a szervezettől elismerést. Mindezek mellett az Amerikai Filmakadémia Életmű-díjasa, valamint a National Endowment for the Arts Medal tulajdonosa, míg 2 megtisztelő Peabody-díjjal és egy Kennedy Center Honor díjjal is büszkélkedhet. A Grammy Életműdíja (Grammy Legend) is elismeréseinek hosszú sorát gyarapítja. Legutóbb a MusiCarestől kapott elismerést, az év embere kitüntetéssel díjazták.

Alan és Marilyn Bergmant egyedülálló karrierjük során 16 Oscar-díjra jelölték, melyből hármat meg is nyertek: "The Windmills of Your Mind" (1968), "The Way We Were" (1973), "Yentl" (1984). A "The Way We Were" című dal továbbá egy Golden Globe-ot és 2 Grammy-díjat is hozott a kiváló művészeknek.