New York-i alterrock Szegeden

Nagy-britanniai turnéja előtt Európában csak a Szegedi Ifjúsági napokon lép fel a Wheatus. Így augusztusban a Tisza partján mindenki teli torokból énekelheti a csapattal, hogy I’m just a teenage dirtbag baby!

Mielőtt Nagy-Britannia legnagyobb városaiban olyan helyeken döngetnének végig, mint a londoni O2 Academy Islington, a Moho Manchesterben, vagy a Newcastle-i Legends, a Wheatus Szegeden ad hatalmas koncertet az indie rock rajongóinak.

A ’95-ben alapított zenekar 2000-ben robbant be a köztudatba: a dögös Mena Suvarival a klipjében, a Lúzer című filmhez készült ütős dalával, a Teenage dirtbaggel. A rádió- és közönségkedvenc nóta ma is bárhol, bármikor ugyanakkora bulit generál, mint egy évtizede.

A csapat az elmúlt években folyamatosan dolgozott, így olyan anyagokat rakott össze, mint a TooSoonMonsoon vagy a legutóbbi, két fordulóban kiadott Pop, Songs & Death, aminek első része a Vol 1 – The Lightning EP, a második pedig a Vol 2 – The Jupiter EP. A banda nagyon rajongóbarát konstrukcióban adja a zenét: aki meg szeretné venni valamelyik hanganyagot, az a maga által megfelelőnek gondolt összegért letöltheti az együttes honlapjáról.

Mindenki el nem múló ifjúsága és a dallamos amerikai gitárzene csütörtökön költözik be Szegedre, a SZIN nagyszínpadára.