The Kooks: Junk Of The Heart

A brightoni származású The Kooks vadiúj albuma, ‘Junk Of The Heart’ címen szeptember 12-én jelenik meg a Virgin Records-nál, a szeptember 5-i ‘Is It Me’ maxi kiadását követően.

Tony Hoffer (Beck, Air, Belle & Sebastian) által készített zenei anyagot a los angelesi The Sound Factory-ban és a londoni Sarm Studios-ban vették fel.

A címadó és egyben nyitó dal, a ‘Junk Of The Heart’ akusztikus csemegével indít, amit hamar meleg szintifutamok mosnak át, mielőtt a szívmelengető ének beindul.

Az ‘Is it Me’, az első maxi szinte lerohanja a hallgatókat, de ez az iram aztán a 'Petulia’ című számra gyönyörűen letisztul, megmutatva azt, hogy a The Kooks-nak igen sok közös vonása van az egykori nagy brit slágergyáros generációval. A lemez egyik kiemelkedő dala, a ‘Runaway’ üdítően friss hangzás a bandától, új hangtartományokba kalandoznak, miközben dub áramlatokat, trópusi beütést és post-punk gitárszólamokat fedezhetünk fel a track-ben.

Az új anyag további fénypontjai a keserédes, melodikus ‘Eskimo Kiss’; a megdöbbentően őszinte, kemény billentyűssel hangszerelt ‘How’d You Like That’; a finom, lassan kibontakozó ‘Taking Pictures Of You’ és az érzékeny ‘Time Above the Earth’, amelyben – a The Kooks-tól elsőként - egy letaglózóan gyönyörű vonós szekciót is hallhatunk.

Az eddig világszerte 3 millió lemezeladást elért banda harmadik albuma, a ‘Junk Of The Heart’ a 2006-os (az Egyesült Királyságban No. 2) ‘Inside In/Inside Out’-ot és a 2008-as No. 1 chart helyezést elért ‘Konk’-ot követi.