Rachel Gibson Jane vékony jégen táncol - könyvajánló

2011. október 3. 22:10 - jane ©Gibson újabb romantikus és erotikus könyvét tarthatja kezében az olvasó. Jane, a harmincéves szingli képes riportokat készít egy magazinnál, valamint a havi rendszerességgel megjelenő „Szingli a nagyvárosban” című rovatot írja. Ez a külső munkatársi munka nem elégíti ki, mint megfogalmazza: bár „a cikkek óriási népszerűségnek örvendnek a Seattle Times női olvasói körében, de

a bulvárból nem lehet minden számlát kifizetni”. Így hát mást is ír, szoftpornót. A Him magazin férfijai állítólag falják Cicamaca kalandjait. A 28 éves, 75 E méretű melltartót viselő Cicamaca hobbija a férfiak. Imádja az erős, romlott, de tiszta férfiakat. A férfiak meg oda vannak érte - ahogy ez már várható, bár tönkreteszi őket. (Az eredeti szövegben a tönkre… után egy másik szó van, amelyben egy súrolóeszköz neve benne foglaltatik).

Ebbe a kettősségben - mint az erotikus Cicamaca kitalálója és a szolid nagyvárosi szinglik írója - él Jane, amikor kap egy nagy, de nem éppen „nőies” munkát: a helyi hokicsapat – Seattle Chinooks – meccseiről kell tudósítani.

Mint köztudomású, a hokisok nem éppen nyápic legények, valamint a hátuk közepére se kívánnak a meccsekre is velük utazó firkászt, aki meg úgy különben figyelemre se méltó nő. Nem beszélve arról, hogy az első meccs, amelyen már ott van Jane hivatalos minőségben, döntetlen, s a fiúkban felmerül, hogy esetleg ő hozta ezt a balszerencsét. A jelentéktelen, szürke és sokszor még melltartót se viselő Jane (méretről nincs szó, mondjuk 75 AA) nyugodtan alszik a repülőgépen, miközben a hokisok Cicamaca újabb kalandjait olvassák a közelében.

A történet arról szól, hogy a „zéro erotikus kisugárzású” (fekete avagy szürke ruhát viselő, lapos sarkú cipőt hordó, ocsmány napszemüveget orrnyergén tartó, aktatáskás, copftos avagy lenyalt hajú stb.) Jane-ből hogy bontakozik ki egy vörös estélyis, vadító, szexis nő Luc mellett, szeme láttára. Hogy ki Luc? Hát a csapat kapusa, az ellenállhatatlan, a hódító, a fantasztikus kinézetű - s ahogy a romantikus regényekben szokott lenni: érző szívű, nehéz titkot őrző, sok mindent átélt férfi. A férfi, aki kibontja Jane-ből Cicamacát, annak minden negatívuma nélkül, aki ráébreszti Jane-t, hogy ő egy fantasztikus nő – aki fülig szerelmes lesz, s akit „életfogytiglan bilincsbe ver”Jane, (gondolhatja más így, de kit érdekel?- mondja a könyv végén, a házasságkötés után Luc.) …

Erotika, romantika és happy end, ahogy ez már ilyen regényekben szokás!

Hölgyeim avagy 30 éves szinglik, semmi pánik! A királyfi itt van, csak más ruhában, lehet hogy éppen hokikapusiban – mindenki keresse meg a magáét!

Rachel Gibson: Jane vékony jégen táncol, 2011
Atheneaum Kiadó, ISBN 978 963 293 180 7