iTunes-on és CD-n a Belmondo új nagylemeze

Tizenkét új szerzeménnyel és egy meglepetés dallal november végén jelenik meg a Belmondo negyedik stúdióalbuma. A Mikor című lemezen szereplő Nőj már fel című dalhoz a napokban videóklip készült, amellyel a fiúk elbúcsúznak a két régi társuktól. A rajongók november 30-án a budapesti Morrison’s Közgázban az új felállású zenekarral közösen ünnepelhetik meg a friss lemezt.

Hosszú hónapok munkája után elkészült a Belmondo zenekar legújabb - sorban negyedik – stúdióalbuma. A Mikor című lemez megjelenését november 23-ra tervezi a zenekar, és még ebben a hónapban elérhető lesz az album az iTunes-on is.
– Tizenhárom dal szerepel az új lemezen. Négy szerzeményt már ismerhet a közönség, hiszen a Mikor, a Végre itt a várva várt, a Nőj már fel és a Süt rám a nap már hónapok óta megy a rádiókban, sőt az utóbbit az MR Szimfonikusokkal is átdolgoztuk. Ezeket a számokat a koncerteken már játszottuk, de nyolc olyan felvétel is lesz, amelyeket sohasem adtunk még elő a stúdión kívül. A rajongók egy meglepetést is találnak a Mikor albumon, mert újra felvettük az Egyedül című, régi dalomat, amit még a Nyers együttessel készítettünk. Annak idején nem voltunk elégedettek a hangzással, ezért most úgy játszottuk fel ezt a számot, ahogyan mindig is szerettük volna. Remélem, hogy a régi Nyers-rajongóknak is tetszeni fog – mondta Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere.

2000. január 1. 0:40 - Belmondo, együttes ©Belmondo, együttes
Belmondo, együttes

A Mikor című lemezen kétféle zenei irányvonalat követ a Belmondo. A dalok egy része lírai, lassú szám lesz, ilyen például a Mikor és az Angyalkák. A többi dal pedig a Nyers hangzásvilágára emlékeztető, de a Belmondora jellemző harapós, karcos rockzene, amire igazán nagyokat lehet bulizni.

Az új albumhoz elkészült a következő videóklip, amely már látható a YouTube videómegosztón.
– A Nőj már fel című számhoz a nyári fesztiválokon készült felvételeket használtuk fel. Ezzel a klippel búcsúzunk el barátainktól és volt zenésztársainktól, Temesi Bertalan basszusgitárostól és Pulius Tamás billentyűstől. Az új lemezre három dalt még velük rögzítettünk, ám a többi számban már a két új tag, Domján Gábor basszusgitáros és Koltay Kurszán zongorista játékát hallhatja a közönség – mondta Czutor Zoltán.

A Belmondo november 30-án a budapesti Morrison’s Közgázban ünnepli meg a Mikor című lemez megjelenését. Előtte november 18-án a debreceni Unplugged Clubban közösen lépnek fel az Anna and The Barbies zenekarral, utána pedig december 2-án a szegedi új JATE Klubban a Honeybeast is csatlakozik Czutorékhoz és Annáékhoz.