Beyoncé megjelenteti "Live at Roseland" című koncertfelvételét DVD-n

2011 augusztusában Beyoncé 4 emlékezetes éjszakát szerzett rajongóinak a Roseland Ballroomban. A New York történelmi helyszínén tartott koncertre fellépésenként mindössze 3500 szerencsés rajongó tudott jegyet venni, melyek rekord idő - mindössze 22 másodperc - alatt elfogytak. Az énekesnő valódi kolosszeummá változtatta New York legendás klubját, a Roseland Ballroomot.

A The New York Times magazin az "erőteljes", az "aprólékosan kidolgozott" és a "lenyűgöző" jelzőkkel illette a "4 Intimate Nights With Beyoncé" nevű koncertsorozatot, mely az énekesnő számára is emlékezetes élmény. Ez volt ugyanis az egyetlen alkalom, hogy Beyoncé vadonatúj, "4" című albumának majdnem az összes dalát előadta ilyen kis létszámú közönség előtt. Az énekesnő előadását egy kizárólag női tagokból álló zenekar kísérte vonósokkal kiegészítve. A koncertek szellemes történetek segítségével mutatták be, milyen utat járt be Beyoncé "4" című albumának készítéséig, beleértve a Destiny's Child előtti és alatti időszakot is.

2011. október 21. 16:12 - Beyoncé: Live at Roseland ©Beyoncé: Live at Roseland
Beyoncé: Live at Roseland

A DVD világszerte november 28-án kerül a boltok polcaira "Live At Roseland" címmel, míg "Live At Roseland: The Elements Of 4" címmel egy deluxe kiadvány is megjelenik ugyanakkor 2 DVD-lemezzel a teljes koncertfelvétellel és bónusz kulisszák mögötti felvételrészletekkel, egy 20 oldalas füzettel, valamint egy video-antológiával az új "4" című albumon található dalokhoz készített összesen 7 videoklippel. A koncert anyagában eddig sehol nem látott felvételek is helyet kaptak, melyek betekintést engednek Beyoncé életébe, és bemutatják, hogyan lett az 5 éves zenerajongó kislányból tökéletes előadóművész, aki életének és karrierjének minden egyes mozzanatát tudatosan képes irányítani.

A DVD megjelenése előtt debütált a "Party" című dalhoz készült videoklip Beyoncé hivatalos, magyar nyelven is elérhető weboldalán. A kisfilm rendezői szerepét maga Beyoncé mellett Alan Ferguson látta el, és ez a video sorban a hatodik, amely Beyoncé "4" című albumának slágereihez megjelent - természetesen ez a felvétel is helyet kap a DVD-n. A klip a rapper J Cole közreműködésével készült, és néhány kocka erejéig látható benne Solange és Kelly Rowland is. A "Live At Roseland" rendezői feladatai Beyoncé mellett Ed Burke és Anthony Green nevéhez fűződnek, az executive producer feladatait pedig a Parkwood Entertainment megbízásából szintén Beyoncé látta el. A DVD a Sony Music/Columbia Records gondozásában jelenik meg.