Kocsis Tibor nyerte az idei X-Faktort

Tegnap este hosszú hónapok után végre kiderült ki lett Vastag Csaba utódja, azaz ki nyerte a 2011-es magyar X-Faktort. Szoros küzdelemben végül Malek Miklós mentoráltja, Kocsis Tibor lett a győztes. A küzdelem nagy volt, hiszen Nagy Feró "lánya" (ahogy ő nevezte többsözör is) Muri Enikő is elképesztő hanggal megáldott tehetség.

Az elmúlt években sokféle tehetségkutató indult Magyarországon, de mind közül a legszínvonalasabb (szerintem) az X-Faktor. Itt mindig elképesztő tehetségek tűnnek fel, és akik már a legjobb tizenkettőbe kerülnek, azok már nyertesek. Tavaly is nagyon jó mezőny verbuválódott össze, olyan énekeseket köszönhetünk a műsornak, mint Janicsák Veca, Takács Nikolasz, Wolf Kati vagy a már említett Vastag Csaba.

Az idei mezőny talán még a tavalyinál is eősebbre, de mindenesetre színesebbre sikeredett. Ebből a 12 tehetségből, szeruintem nagyon sokukról fogunk még hallani a közeljövőben. Az első három helyezettnek (Baricz Gergő, Muri Enikő vagy Kocsis Tibi) már most megjelent a saját lemeze. Szinte biztos, hogy 2012-ben a boltok polcaira kerül majd Kováts Vera, Tarány Tamás, a Rocktenors, Bagosi Alexa vagy az Apollo 23 albuma is. 

Már tegnap este kiderült, hogy jövőre is elindítja az RTL Klub az X-Faktort, úgyhogy senki ne tétovázzon a jelentkezéssel. Muri Enikő az élő példa rá, hogy bármi megtörténhet. Hiszen tavaly Geszti Péter hazaküldte a mentorok házából, Enikő 2011 végén a fináléig jutott. Sőt! Már most magáénak tudhat egy főszerepet a Madách Színházban, úgyhogy ebből is látszik semmi sem lehetetlen.