Az A38 hivatalosan is a világ legjobb klubja

Két magyar bár is bekerült a Lonely Planet útikönyv által szervezett szavazásba, ahol a világ 100. legjobb klubját keresték. A szavazás Február 21-én zárult le, egészen pontosan hajnal 2-kor. Így büszkén állíthatjuk az A38 a világ legjobb klubja. A 3. helyen szintén egy magyar klub végzett mégpedig a Szimpla

A Lonely Planet a világ egyik legnépszerűbb útikönyve. Az egyik leghasznosabb és leghitelesebb forrás ha valaki utazni szeretne, valamint olyan országok is szerepelnek a palettáján, amelyekről más útikönyvírók nem igazán írnak. Ők szerveztek szavazást nem az egyes országok, nem Európa hanem a világ 100 legjobb klubjáról. A szavazás finisében két Budapesti klub is igen rangos helyen állt. Az A38 az 1. a Szimpla pedig a 3. helyen.

Az 1. az A38
Az A38 hajón a 21-én farsangi matrózbált rendeztek a szavazás lezárásának tiszteletére, hogy ezzel is minél több szavazatot gyűjtsenek.

2010. szeptember 21. 12:10 - A38 - Esztergom ©A38 - Esztergom

"A játék kezdetén novemberben meglepődve láttuk, hogy a patinás bedekker-guru, a Lonely Planet bennünket is felvett a listájára, vagyis nem csak, hogy az eszébe jutottunk, hanem előbb bejelentkezés nélkül jól megvizsgáltak, majd véleményeztek és szavazásra ajánlottak bennünket egy olyan mezőnyben, amely a világ valamennyi klubját, bárját, szórakozóhelyét magában foglalja."- olvasható a hajó honlapján.

A 2. helyen a rangos rotterdami De Witte Aap (Fehér majom) nevű klub állt, amely a város egyik legkedveltebb helyszíneként estéről-estére zsúfolásig megtelik. 

A szavazás utolsó napjára ők is hatalmas szurkoló-bulit rendeztek, amelyen a jelenlevők a helyszínen is szavazhattak, ugyanúgy ahogy az A38-on is valamint ismerőseiket, barátaikat további szurkolásra buzdíthatták. Ennek köszönhetően néhány órával a verseny vége előtt a hollandok iszonyatosan belehúztak, s óránként kétszáz szavazattal vették célba a mi körülbelül másfél ezer szavazatnyi előnyünket. Ezért rizikóssá vált a vezető pozíció.

Hamarosan egy még sohasem látott összefogás alakult ki a hajóra szavazók, a hajót kedvelők körében. Számos honlap kezdett szavazásra buzdítani, izzottak a Facebook oldalak, rendkívüli hírlevelek, telefonok, valamint a Hajón megtartott támogató-buliban az együtt szurkoló emberek.

Ennek a páratlan összefogásnak köszönhetően végül fölényesen nyertünk több mint 13.300 szavazattal, míg a De Witte Aap 9718 szavazattal a második helyen zárt, nagy örömünkre pedig a versenyben a Szimpla a harmadik helyen fejezte a versenyt 4480 szavazattal.

"Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy nem sokkal azután, hogy a Sziget Fesztivál lett Európa legjobbja, immár még egy helyről elmondhatjuk, hogy a miénk, s egyben világraszóló, pozitív unikum: mindannyiunk Hajója." A38

3. helyen a Szimpla végzett
Bár a szimplában nem tartottak szavazós bulit az ő harmadik helyük is nagy dicsőség.
"Komoly elismerés a verseny indulásának idején 10. éves évfordulóját ünneplő Szimpla számára is, hogy bekerült a szakmai 100 közé.

Büszkék vagyunk, hogy olyan egyedi dolgot sikerült létrehoznunk, kialakítanunk a segítségetekkel, mely a nemzetközi mezőnyben ilyen nagyszerűen szerepelt.

2001-ben azért indult a Szimpla, hogy bizonyítsa, lehet piaci alapon rétegkultúrát finanszírozni, köszönjük minden támogatónak és látogatónak, hogy ez eddig sikerült, találkozzunk 10 év múlva is." - adta hírül sajtóközleményében a Szimpla.

Egy hajó belsejében koncerten lenni különleges ötlet. Amikor egyszerre rugaszkodik több száz ember egy dallamra a levegőbe az különleges élmény. A koncertprogram színvonalas A hangulat pedig családias. Talán ezek az összetevők teszik az A38-ot Budapesten, Magyarországon és most már a világon is egyedivé.