Megjelent a BBC GoodFood Világkonyha magazin!

Igen, milliók kedvenc gasztromagazinja megérkezett Magyarországra. A Kossuth Kiadói Csoport tagja, a Ventus Commerce Kft. 2012. február 29-én indította útjára a BBC GoodFood Világkonyha magazint. A magazint, amely nem akar mást, mint megmutatni, hogy a jó étel mindenkit összehoz, és hogy jót enni bármikor lehet. Otthon is. Sőt, otthon igazán!

Minden hónap utolsó péntekén megjelenő lap 108 oldalon mutatja be azt, ahogy a világ főz. A hazai gasztrovilág kiemelkedő egyéniségeiről szóló cikkek mellett rendszeresen megjelennek avilág leghíresebb sztárséfjeinek zseniális receptjei, ötletei. Az első lapszámban Gordon Ramsay mutatja meg, hogyan lehet az ízletes és szemet gyönyörködtető tavaszi zöldséges sült csirkét elkészíteni.

A szerkesztőség vezetője Izbéki Gábor szerint a magazin kinyitja az ajtót, szélesre tárja az ablakot és megmutatja, milyen sokízű is a világkonyha.

A lap legfőbb erényének a látványos, „beszédes” képanyagot, az egyszerű, közérthető tartalmat tartja, amely azt eredményezheti, hogy aki kézbe veszi, az bátran szemezget a receptek között és el is készíti azokat. A lényeg: szorítsanak neki helyet a konyhapulton, hogy mindig kéznél lehessen.

A főszerkesztő és csapata azt szeretné elérni, hogy a magazin színesítse, visszahozza, gazdagítsa a gasztronómiai kultúrát, és az alapanyagoknál tudatos vásárlásra ösztönözze az olvasóit. Határozott céljuk, hogy az egyre igényesebb éttermi kínálat mellett megpróbálják a családi, az otthoni gasztronómiát és ezáltal az emberek életérzését is gazdagabbá, élvezetesebbé tenni.

A magazin megjelenésekor, február 29-én különleges ételfotó kiállítás nyílt a CULTiRiS Galériában (Örkény István Könyvesbolt 1137 Budapest, Szent István körút 26.). A magyar és külföldi fotográfusok alkotásai a BBC GoodFood Világkonyha filozófiáját igazolják vissza, miszerint a jó életérzéshez, az ízek élvezetéhez igen is szükség van arra, hogy az ételek ne csupán finomak, de esztétikusak és szemet gyönyörködtetők is legyenek.