Tavaszi gitárcsicsergés: a jó idővel együtt jönnek az új Hegyalja fellépőnevek

Előpattantak a jég alól az új nevek: a lucky 13 Borsodi Hegyalja Fesztiválon fellép a Grammy-díjas Everlast, aki, akárcsak a newporti Skindred, tavaly megjelent albumot hoz a magyar rajongóknak. Sötét elektronikával babonázza meg a fesztiválozókat a Black Sun Empire, a hip-hopposabb vonalat az Evil Nine duója hozza, érdes, durva ütemek pedig a Broken Note-tól várhatók. A thrash érát a hegyaljások kérését teljesítve az Exodus képviseli, alternatív ragga metállal pedig a Skindred érkezik.

Mintha a Hegy’ fesztiválterülete jobban zöldellne Rakamazon: a tavasz beköszöntével egész sor fellépő nevét csicsergik már a madarak. Tisztán hallható, amint a House of pain frontembere, a New York-i születésű Eric Schrody, azaz Everlast olyan ikonikus számait fütyülik, mint a What it’s like és a White thrash beautiful. A zenész tavaly ősszel jelentette meg sorban a 6. szólóalbumát, Songs of the Ungrateful Living címen. Az új korong dalai mellett régebbi, felejthetetlen számait is várhatják a hegyaljások „Whitey Fordtól”, aki dolgozott már együtt Madonnával, a Kornnal, a Run DMC-vel, Snoop Doggal és a Cypres Hillel is, Santanaval pedig Grammy-díjat ért közös daluk, a Put your lights on.

2012. február 16. 12:40 - Hegyalja Fesztivál 2012 ©Hegyalja Fesztivál 2012

A hegyaljások kérésére hozzák el a szervezők a 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválra az Exodust. A csapatnak így örülnek a hegyaljások a Facebook-on: „Köszönjük Neked Hegy’, hogy összehoztad és köszönet minden tesónak, hogy ilyen sokan kértük. Vannak még csodák!„ Hogy a színpad előtt is legalább ennyire felfokozott érzések tomboljanak, a 2010-ben újraéledő richmondi thrash csapat ’80 óta tartó fennállásának legkeményebb nótáit játssza majd el a Tisza-parton. Szintén nagyon várják a rajongók a Skindred-et, aki alternatív, ragga metállal és a tavaly piacra dobott Union Black album számaival zúzza majd szét a színpadot.

Sötét elektronika a tokaji éjszakában
Az elektronikus dallamokat a sötétebb oldaláról fogja meg a holland Black Sun Empire, aki darksteppel vezeti majd a fesztiválozókat a zene pokoli mélységeibe, ahol az ütemek úgy vonnak mágikus hatásuk alá, hogy senkiben fel sem merül, hogy az elektropokolnál létezhet izgalmasabb hely.

Az elektro ördögi birodalmából az Evil Nine buliján sem lesz menekülés. A brightoni DJ duó Adam Freeland szárnyai alatt tevékenykedik, hiszen a sztár DJ kiadójához, a Marine Parade-hoz szerződött le. Ez, valamint a tény, hogy a csapat zenéjére a Black Sabbath és a Daft Punk is hatással volt, garancia a felejthetetlen partyra. A londoni Broken Note lassabb tempójú zenéje egészíti ki az elektronikus zenei skálát, amiből az egészet érdemes lesz majd bejárni, de inkább végigtáncolni a Hegy’en.

Borsodi Hegyalja Fesztivál – a szerencsés tizenhármas
A Hegy' az a hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeid a világörökség részévé válnak. Július 18-22. között, 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre. Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy'en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz.

A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. De persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét, vagy együtt sörözhetsz, Furmint-fröccsözhetsz a kedvenc íróddal, énekeseddel. De sőt, a Lucky 13 Hegy'en idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.

Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.