Rosalia 2012 - Baráti hangulatú borozgatásnak adott otthont a Gesztenyés kert

A múlt hétvégén családias, baráti hangulatban zajlott az első fővárosi rosé fesztivál, a Rosalia. Az idő gyönyörű volt, szebbet kívánni sem lehetett volna.

2012. május 8. 23:40 - Rosalia borfesztivál 2012 ©Rosalia borfesztivál 2012

A ballagási ünnepségek és az anyák napja ellenére is szép számmal érkeztek a borozgatni, kikapcsolódni vágyó mosolygó emberek. A Rosé Gardenben rengeteg féle rosé-t lehetett kóstolni, emellett szép számmal voltak jelen fehér és vörös borok is, különös érdeklődés övezte a frizzante rosé-kat és természetesen Buday Péter, a Larus Étterem séfje által készített pompás falatokat, sülteket.

2012. május 8. 23:51 - Rosalia borfesztivál 2012 ©Rosalia borfesztivál 2012
Majd a Buday

A rendezvényt dr. Váczi János, a 12. kerület alpolgármestere nyitotta meg, aki nagy szeretettel üdvözölte az új fesztivált és örömét fejezte ki, hogy a Gesztenyés kert egy újabb nagyszerű kulturális rendezvénynek adhat otthont. Az emberek meglepetten és örömmel fogadták az ajándékokat: a hölgyek egy szál rózsát, az urak egy cseppőrt kaptak kristály poharaik mellé. Kifejezetten nyárias látványt nyújtott a sok, rózsával sétáló, borozgató hölgy.
A színpadon könnyed jazz stílusban játszott ismerős dallamokat a D'Vine Trió, Orosz Zoltán harmonikaművész felejthetetlen zenei élményt szerzett mindazoknak, akik szeretik a jazzt és azoknak is, akik most barátkoznak meg vele. Farkas Sándor bárzongorista a közönség bevonásával játszott mindenki számára ismerős dallamokat, kedves humorával kívánságműsort varázsolt a színpadra. Az alig 20 éves Gayer Mátyás zenésztársaival kellemes hangulatú, profi jazz műsort adott. Záróakkordként az illFon GT játszott mindenki számára ismerős dallamokat az Illés, Fonográf és LGT zenetárából. Zenéjükre a borozgatók táncra perdültek és nagy baráti társaságként együtt énekelték a dalokat.

2012. május 8. 23:49 - Rosalia borfesztivál 2012 ©Rosalia borfesztivál 2012
Rosé mustra - Kezdetben a 36 borász kicsit feszülten várta a borkedvelők seregét

A szombaton megrendezett Rosé Mustrát is nagy érdeklődés kísérte. Kezdetben a 36 borász kicsit feszülten várta a borkedvelők seregét, ám a csendesebb kezdő időszakot kihasználva körbejárták a termet, bemutatkoztak, megismerkedtek egymással, és egymás boraival. A Mustra így egy spontán szakmai találkozóként vette kezdetét. Később megjelentek a borkedvelő vendégek is, akik nemsokára megtöltötték a termet.
Magyarország Rosé-ország. Az elért nemzetközi sikereket és az ország természeti adottságait figyelembe véve ez már nem kérdés. A Rosalia 2012 hagyományteremtő céllal valósult meg, és nem kevésbé azért, hogy a rosé jó hírét ápolja, minél több emberrel megkedveltesse, megismertesse.