Mégis szerepel Karlovy Varyban a Drága besúgott barátaim

A nehézségeket leküzdve mégis szerepelni fog a ma kezdődő 47. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában Cserhalmi Sára első nagyjátékfilmje, a Drága besúgott barátaim.

Korábban az alkotók visszavonták a filmet a szerepléstől, mert finanszírozási nehézségekbe ütközött a fesztiválszereplése. Segélykérésükre viszont azonnali segítségnyújtást kaptak az Origo Film Grouptól, így rekordidő alatt elkészültek a hiányzó munkálatokkal, amivel mégis lehetővé válik a film 'A’ kategóriás fesztiválon történő világpremierje.
A Drága besúgott barátaim főszerepeit Cserhalmi György és Derzsi János alakítja, a rendszerváltozás után játszódó történetében pedig egy férfi a róla szóló jelentésekbe betekintve megtudja, hogy legjobb barátja súgta be őt.

2011. január 26. 16:16 - Drága besúgott barátaim ©Drága besúgott barátaim

A Drága besúgott barátaim magyarországi moziforgalmazója a Vertigo Média kft., amely büszke arra, hogy mindkét, Karlovy Varyban szereplő magyar versenyfilm hazai moziforgalmazójának tudhatja magát. A Drága besúgott barátaim mellett Bergendy Péter A vizsga című alkotása szerepel a cseh fürdőváros programjában. A Vertigo Média kft. kitartó és elkötelezett híve a magyar filmnek és mozgóképgyártásnak.
A Drága besúgott barátaim magyar mozibemutatója szeptember 13-a.