Újra lesz Paint Up!

Már kétszer izgulhattuk végig a budapesti éjszakában a Paint Up! épületfestő versenyeket, ahol a Magyar Nemzeti Galéria és a Magyar Tudományos akadémia varázslatos fényköntöst kaptak. Idén már szomorúan azt gondoltuk, hogy elmarad a rendezvény, hiszen eddig minden évben valahogy a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódott. Nemrég kaptuk viszont az örömteli hírt, hogy a Visualpower újabb pályázatot hirdet. Ezúttal pedig a Műcsarnok lesz a célpont.

A Műcsarnok főhomlokzatát színezhetik ki azok a vállalkozó kedvű animáció készítők, akik beneveznek a 2012-es Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő versenyre.

2012. augusztus 7. 23:20 - Paint Up!2012-Műcsarnok ©Paint Up!2012-Műcsarnok
A versenyfelület

A Visualpower Kft. által 2010 és 2011 után, idén 3. alkalommal meghirdetett nyílt pályázaton bárki részt vehet, aki ki szeretné magát próbálni az architekturális vetítés különleges műfajában.

A Műcsarnok főhomlokzatához illeszkedő, 3 perces, zenei aláfestéssel komponált pályaműveket 2012. szeptember 17-ig kell eljuttatni a kiírónak.

2012. augusztus 7. 23:20 - Paint Up! 2011-MTA-Bordos-Kovács-Szalkó-Deme bemutatófilm ©Paint Up! 2011-MTA-Bordos-Kovács-Szalkó-Deme bemutatófilm
Paint Up! 2011-MTA-Bordos-Kovács-Szalkó-Deme tavalyi bemutatófilme

A verseny döntőjét, amelybe a legjobb 12 pályaművet a vizuális kultúra neves hazai szakértőiből álló zsűri választja be, október 6-án, a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál nyitó eseményeként rendezik meg.

A pályázattal kapcsolatban minden információ elérhető a paintup.visualpower.hu honlapon.

Hozzászólások (1)

  • anon
    lali (nem ellenőrzött)

    Én már alig várom, eddig is tök jók voltak :)

    aug. 21, 2012