Ismét Hangfoglalás

Teljesen megújulva várja az érdeklődőket a hetedik Hangfoglalás Kiállítás október 5. és 7. között Budapesten, a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. A 12.000 négyzetméteres területen külön hangos és csendes teremben lehet kipróbálni a hangszereket, lesznek szakmai konferenciák és dj workshopok is. Minden eddiginél több zenei eseményen vehetnek részt a látogatók, fellép többek közt az Intim Torna Illegál, a Söndörgő és a Belmondo.

Térben és lehetőségekben is rengeteget bővült a Hangfoglalás Hangszer-, Hang-, Fény-, Színpad- és Stúdiótechnikai Kiállítás. A budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban idén már saját csarnokot kapnak hangoskodók és külön termet a csendesek. A harmadik helyszínen pedig a koncertek zajlanak. Több szakmai konferenciát is rendeznek a három nap alatt. Az Artisjus főleg az előadói, és az új internetes jogrendszert érintő kérdéseket, míg a Szerzők Egyesülete a szerzői jogokat fogja boncolgatni. A Magyar Színháztechnikai Szövetség a személyi monitorozás, a hangosítás és a színpadi megvilágítás izgalmas kihívásait vitatja meg.



A tavaly csak egynapos producer és dj találkozó kibővülve, az egész rendezvény alatt várja a látogatókat. A kiállításon részt vevő dj- és produceri eszközöket felvonultató cégek közül többen is tartanak majd workshopot. Így nemcsak kézbe vehetnek egy szintetizátort a kíváncsiskodók, illetve kipróbálhatnak egy kontrollert vagy éppen keverőt, hanem a szakemberek azt is bemutatják, hogy ezek az eszközök milyen csodákra képesek. Nemcsak a felszerelésekkel, hanem a producerekkel/dj-kkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

- Rengeteg tehetséges zenei producer van, többen közülük külföldön ismertebbek, Magyarországon nem igazán jutnak szóhoz, nekik biztosítunk szereplési lehetőséget ezalatt a 3 nap alatt – mondta Bernard Tamás, a találkozó szervezője.
A Hangfoglalásra látogatók idén csaknem 300 zenei esemény közül választhatnak, fellép többek között a Belmondo, az Intimtorna Illegál, a CherryBomb és a Söndörgő. Találkozhatnak kedvenc előadóikkal is, akik hangszerbemutatókat, közönségtalálkozókat tartanak. Nagy Feró, Zséda, Szekeres Adrien illetve Szasza a Zorallból is részt vesz a rendezvényen, velük nyilvános, zenés riportok készülnek. A Hangfoglalás minden programja ingyenes.