Ke$ha - "Die Young"

A globális szupersztár, Ke$ha „WARRIOR” címmel jelenteti meg következő stúdióalbumát december 3-án a Sony Music/Kemosabe/RCA Records gondozásában. Az album első kislemezdala, a „Die Young” szeptember 25-én mutatkozik be a rádiókban, és a digitális zeneáruházaknál is ekkortól lesz elérhető.

A „Warrior” című korong már előrendelhető az énekesnő magyar nyelven is elérhető hivatalos weboldalán: http://www.keshasparty.com/hu, a digitális szolgáltatóknál pedig szeptember 25-én indul az előrendelés.

A „WARRIOR” – melynek executive produceri munkálatait a Kemosabe Records vezetője, Dr. Luke látta el – a Ke$ha által írt dalok mellett olyan nótákat vonultat fel, melyek a következő producerek, együttműködők és zenészek nevéhez fűződnek: will.i.am, Max Martin, Benny Blanco, Cirkut, Bonnie McKee, Wayne Coyne, Iggy Pop, Patrick Carney, Ben Folds, Greg Kurstin, Kojak, Ammo és Billboard.

Az album első kislemezdalát, a “Die Young”-ot Ke$ha mellett a fun. frontembere, Nate Ruess, Dr. Luke, Benny Blanco és Cirkut jegyzi.

Az albumból egy 12 dalt tartalmazó standard verzió, valamint egy 16-dalos deluxe változat készül. Ráadásként az albumnak egy exkluzív verziója is megjelenik, melyet a magyar nyelven is elérhető http://www.keshasparty.com/hu oldalon rendelhetnek meg a rajongók, és amely egy különleges 5-dalos akusztikus EP-t is tartalmaz majd.

Ke$ha így nyilatkozott a „WARRIOR”-ról: “Nagyon izgatott vagyok, hogy végre megoszthatom a Warriort a fantasztikus rajongóimmal. Már egy éve dolgozom ezen az új albumon, és közben a példaképeimmel működhettem együtt. Hosszú és intenzív folyamat áll mögöttem, így nem is lehetnék izgatottabb a megjelenés miatt. Remélem, hogy a Warriornak köszönhetően a rajongóim egy még nyersebb és természetesebb oldalamat is megismerik majd.”

A globális szupersztár, Ke$ha szélsebesen hódította meg az egész világot, amióta debütáló albuma 2010-ben „Animal” címmel megjelent. Ebben az évben Ke$ha lett a Billboard Hot 100 legjobb előadója, és „TiK ToK” című debütáló kislemeze a Billboard Hot 100 listájának #1 slágere, valamint abban az évben a legtöbbet játszott dal, és a legnagyobb példányban értékesített digitális kislemez a világon. Ke$ha egymás után 6 Top10-es slágert készített, ezek között 3 #1 volt: „TiK ToK”, „Your Love Is My Drug” és „We R Who We R”. Debütáló albuma, az „Animal” több mint 2,5 millió példányban kelt el világszerte. Ke$ha körbeturnézta a világot: több mint 200 élő koncertet adott a „Animal”, valamint a kiegészítő album, a „Cannibal” népszerűsítésére (köztük a több százezer ember előtt adott budapesti Kapcsolat koncert 2011-ben, ahol azt is elárulta, hogy anyai nagyszülei magyarok voltak). 2010 novemberében hazavihette a legjobb új előadónak járó MTV EMA díjat, és 2 American Music Awardra, 3 MTV VMA Awardra és 6 Billboard Awardra is jelölték. Tucatnyi televíziós műsorban lépett már fel világszerte: MTV Europe Music Awards, Much Music Awards (Kanada), Echo Awards (Németország), X Factor (Ausztrália), American Music Awards, Billboard Awards, American Idol, Saturday Night Live és The Today Show Summer Concert Series. Facebookon több mint 21 millióan kedvelik, Twitteren több mint 3 millió követőre tett szert, miközben YouTube/VEVO videóinak megtekintése meghaladja a 300 milliós számot. Összesen több mint 24,5 millió dalt és csengőhangot értékesített az Egyesült Államokban napjainkig, miközben ez a szám világszerte eléri a 27,5 milliót. Ke$ha egy valódi nemzetközi erőmű: az “Animal” arany, platina és multiplatina státuszt ért el 15 országban (az Amerikai Egyesült Államokban platina lett), és ez volt az a – nemzetközi énekesnő által megjelentetett - debütáló album, mely a legnagyobb példányszámban fogyott az Egyesült Királyságban 2010-ben. Ke$ha nemzetközileg a Casio Baby G képviselője, és a közelmúltban választották meg a Humane Society International első nemzetközi nagykövetének is.