Az Atheneaum Kiadó novemberi ajánlata

Ősz, hideg, sötét esték, de meleg szoba, egy kis tea, barátságos lámpafény, mi kell még? Egy jó jönyv. Tessék válogatni!

Cecilia Ahern: Nyomomban az élet (Fordította: Szili Orsolya)
Mi történik akkor, ha készpénznek veszed az életed?

Lucy Silchester még a 30. születésnapja előtt megkapja a választ: Élete találkozóra invitálja. Mert Lucy hazudik önmagának – és mindenki másnak arról, mi is folyik az ő titkos, burokba zárt világában. De eljött az igazság pillanata! Élet, a szakadt öltönybe bújt, mókás, mogorva kis fickó bizony nem távozik, amíg el nem éri, amit akar. Lucynak pedig muszáj lesz időt szakítania rá. S kezdetét veszi egy fergetegesen mulatságos kalandsorozat, mely során kiderül, rátalál-e újra a különc lány a családjára, a barátaira, netán a szerelemre is.
Cecelia Ahern varázslatosan szimbolikus új regényében bemutatja, hogy vállalnunk kell a felelősséget a saját életünkért, hiszen csak egy van belőle.

Görög Ibolya: Tanácsoskönyv – Új kalamajkák 

Szócikkek, élmények, szösszenetek a viselkedéskultúra területéről

„Kedves Olvasóim! (…) Rendszeresen kapok önöktől kérdéseket, és rájövök, tényleg, az azokban felmerülő problémákról is kellene írnom. Így aztán vettem egy nagy levegőt, és elhatároztam, szülessen meg a Tanácsoskönyv” – írja bevezetőjében Görög Ibolya.

A „protokoll nagyasszonyának” trilógiája (Protokoll az életem, Mindennapi maceráink, A nyilvánosság kelepcéi) az első kötet megjelenése után több mint egy évtizeddel ma is hatalmas népszerűségnek örvend. Legyen szó a Miniszterelnöki Hivatalban protokollfônökként töltött évek tapasztalatairól, a hétköznapi élethelyzetekben való viselkedési normákról, vagy a közszereplők refl ektorfényben töltött idejéről, Görög Ibolya mindig humorral fűszerezi mondandóját, így segít abban, hogy a leírtak észrevétlenül is részünkké váljanak, és az Élet hozta újabb kalamajkákból illendően kerüljünk ki. A Tanácsoskönyv egyaránt mutat utat magánéleti és hivatalos szituációkban: betűrendbe szedve igazít el minket az ajándékozástól (legyen az privát vagy céges) a zavarásig, illetve a zenészeknek szóló tanácsokig, amelyeket szösszenetek vagyis Szösszök és a szerző saját rajzai tesznek összetéveszthetetlenül „görögibolyás”-sá. A Haszon Magazin 2009-ben és 2010-ben is a 25 legfontosabb magyar nő közé választotta Görög Ibolyát, akinek „szenvedélyes előadásaival, tanácsadásai és könyvei révén sikerült visszahoznia valamit a hagyományos polgári világ viselkedéskultúrájából”.
„A viselkedéskultúra tudora ő, látszik rajta, hogy kisujjában van ez a szakma, magabiztos, jó kiállású, pergő nyelvű, és ami fontos, humora is van.” – Royal Magazin
„Görög Ibolya az egyik alapembere a protokollnak Magyarországon.” – Térey János, író, a Protokoll című verses regény szerzője

Steve Crawford: Furcsa, mégis igaz – Meghökkentő tények a hadviselés történetéből (Fordította: Hegedűs Ildikó)

A kötet a hadviselés történetének Magyarországon is jól ismert tudósának, Steve Crawfordnak a munkája, furcsa és meghökkentő anekdoták és tények gyűjteménye.
A kötet a fegyverekről, parancsnokokról, a háború logisztikájáról közöl gyakran méltatlanul elhanyagolt érdekes apróságokat, mesél például arról a 18. századi gépfegyverről, mely kocka alakú és kerek lövedékeket is ki tudott lőni. Megtudhatjuk azt is, hogy Gebhard Leberecht von Blücher a porosz királyi haderő félelmet nem ismerő parancsnoka, aki nem kis szerepet játszott a waterlooi csatában, 1815-ben azzal borzolta Wellington tábornok idegeit, hogy bejelentette: egy elefántbébit hord a hasában, akinek az apja egy francia katona.
A bizarr és inspiráló gyűjtemény kötelező olvasmány mindazok számára, akiket érdekel a hadviselés története, és a dicsőséges csaták mögött rejtőző emberi különcségek és megdöbbentő agyszülemények.

Jack Canfield - William Gladstone: Az Aranymotorosok Klubja (Fordította: Szigethy-Mallász Rita)
2012. 12. 22. – Az Új Föld születése

Feltetted már magadnak valaha a kérdést: miért születtem a Földre? És mi életem legfőbb célja?
Nos, e különleges „spirituális regény” főhőse feltette magának a kérdést, és önmaga számára is meglepő választ adott: azért, hogy az Aranymotorosok Klubjának tagjaként hozzájárulhasson az emberiség jólétéhez.
És hogy mi is az az Aranymotorosok Klubja?
Jack Canfield (az Erőleves a léleknek és a Megható történetek sikersorozatok szerzője) barátjával, Wiliam Gladstone-nal, (12 – Fogytán az idő) egy varázslatos , szimbolikus világba repíti az olvasót, ahol vizionárius elmék cáfolják meg a maja naptár jóslatát.
2012. december 21. nem a világvége lesz. Épp ellenkezőleg: egy új világ kezdete.

Michael Cordy: A halál árnyalatai (Fordította: Gellért Marcell)
Az élet és a halál között a határ sohasem fekete vagy fehér...

A békés amerikai kertváros lakóit egy éjjel velőtrázó sikolyok hangja riasztja fel álmából. Egy titokzatos fiatal nő fejszével a kezében ketrecbe zárt tinédzser lányok megmentésére siet.
A szépséges védőangyal személyazonossága ismeretlen. Fogalma sincs arról, hogyan került oda, csupán megérezte a gonoszt az épület falain keresztül.
Az amnéziás, újságírók által „Jane Doe”-nak keresztelt jövevény iszonyatos hallucinációktól gyötörten az ifjú Nathan Fox pszichiáter kezei alá kerül, aki maga is saját démonaival küzd. Ketten próbálják megfejteni, ki is a lány valójában. A szinesztéziával megáldott Jane azonban csupa talány, a fiatal orvosnak pedig hamarosan szembesülnie kell gyönyörű védence sötét, „indigókék” múltjával. És a sajátjával...
A brit sikerszerző érzékien borzongató thrillerében, mely egy trilógia első darabja, a gyilkos elme veszedelmesen pengeéles képét rajzolja meg.

Beth Raymer: Lady Vegas – Egy dögös csaj a szerencsejáték férfias világában (Fordította: Galamb Zoltán)

Beth Raymer volt sztriptíztáncos, aktmodell, vállalkozó, nevelőtanár, valamint a jég hátán is megélő örökös életművész. 2001-ben érkezett Las Vegasba, remélve, hogy egyszer majd italoslányként helyezkedhet el az egyik nagyhírű kaszinóban. Hónapokig egy 17 dolláros motelben nyomorgott Otis nevű kölyökkutyájával, s egy olcsó kis thai étteremben kereste meg a mindennapi betevőt.
A dögunalom azonban gyorsan véget ért.
A rafinált 24 éves csaj egyik napról a másikra Dink, a nagystílű bukméker Las Vegas-i irodájában találta magát, s a profi szerencsejátékosokat, dílereket, striciket és cicababákat felvonultató szakma minden csínját-bínját kitanulva meg sem állt a Karib-szigetekig!
Túlfűtött és parádés memoár, és még sokkal több: egy fiatal nő szédületes, meghökkentő és szexi felnőtté válásának története.

Újra megjelent - Ünnepek ünnepe

A karácsony Jézus születésének ünnepe. A szeretet, a családok ünnepe. Karácsonykor vége a legsötétebb éjszakának, a fény győzedelmeskedik a sötétség felett. Megszületett a Megváltó, akit a próféták jövendöltek. Szívünk megtelik melegséggel, elfeledjük a mindennapok gondjait, odafigyelünk egymásra, megajándékozzuk egymást. Ez az ünnepek ünnepe!

Tíz történetet gyűjtöttünk össze ebben a kis könyvben a magyar és a világirodalom mestereinek tollából, tíz lélekmelengető, szórakoztató és mulatságos történetet a karácsonyról.