Az Athenaeum Kiadó márciusi újdonságai

Lydia Netzer: Ragyogj, édesem!, Dr. Kevin Dutton: Sikeres és bölcs pszichopaták, Amanda Stevens: Örök kísértés – hátha találsz egy Téged érdeklő könyvet!

Lydia Netzer: Ragyogj, édesem!
Te a Holdon, én a Földön
Fordította: Varga Krisztina

Amikor Maxon megismerte Sunnyt, 7 éves, 4 hónapos és 18 napos volt. A Föld 2693 alkalommal fordult meg a tengelye körül addigra. Maxon más volt. Sunny is más volt. Együtt mások lehettek. Most, 20 évvel később házasok, és Sunny csak arra vágyik, hogy „normális” legyen. Háziasszony és anya, míg férje, a zseniális mérnök épp NASA kiküldetésen van a Holdon, új robotkolónia programozásán munkálkodva.

Kívülállók voltak, akik halálosan egymásba szerettek. Különleges, eltéphetetlen szálak kötik őket egymáshoz. Van egy autista kisfiuk, és Sunny újra gyermeket vár. Édesanyja kórházban haldoklik. Az űrben pedig szörnyű tragédia történik.

Sötét titkok, rég elfeledett gyilkosságok, és egy libbenő szőke paróka, mely hirtelen mindenre fényt derít. És minden megváltozik.

2013. február 27. 15:49 - három ©három

Dr. Kevin Dutton: Sikeres és bölcs pszichopaták
Élettanulságok szentektől, kémektől és sorozatgyilkosoktól
Fordította: Sóskuthy György

Ha meghalljuk ezt a szót „pszichopata”, máris gyilkosokra, erőszaktevőkre, öngyilkos merénylőkre és gengszterekre gondolunk. Filmbeli megfelelőjükkel ellentétben azonban nem mindegyik pszichopata erőszakos vagy bűnöző. Sőt, a pszichopaták néhány olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek nagyon is sikeressé teszi őket. Nem ismerik a félelmet, önbizalmuk mindent elsöprő, kegyetlenek és kiváló az összpontosítóképességük.

De vajon mi különbözteti meg az önfeláldozó tűzoltót, az életet mentő sebészt a pszichopata sorozatgyilkosoktól? Mit tanulhatunk tőlük, s hogyan fedezhetjük fel a bennünk rejtőző pszichopatát? Ezekre a kérdésekre keresi a választ dr. Kevin Dutton pszichológus, s a válaszok érdekében ellátogat maximális biztonságú börtönök kizárólag pszichopatákat őrző részlegébe, kiugrik egy repülőgépből, s részt vesz egy pszichopatává tevő tudatmódosító kísérletben is.

2013. február 27. 15:49 - három ©három

Amanda Stevens: Örök kísértés
A Sírkertek Királynője trilógia első kötete
Fordította: Szlovacsek Ilona

A huszonhét éves Amelia Gray nem egy átlagos temetőrestaurátor, bár nagyon igyekszik az lenni. A lány ugyanis látja a halottak szellemét. A falánk és könyörületet nem ismerő jelenések az emberek érzelmeiből táplálkoznak, s elszívják az életerejüket.

John Devlin detektív a charlestoni ódon temetőkbe rejtett halottak gyilkosai után nyomoz, s tanácsért fordul a temetőszakértő Ameliához. A lányt lenyűgözi a vad kisugárzású és rejtélyes detektív, akit feleségének és kislányának kísértete őriz.

A kettejük közötti vonzalom azonban hamarosan minden elővigyázatosságot legyőz, s közös nyomozásuk során vérfagyasztó kalandokban lesz részük. Félrelibben az e világ és a másvilág közötti fátyol, s feltárulnak az ismeretlen veszedelmek…

2013. február 27. 15:50 - három ©három