Jazz a Moha-ban

Jazz, jazz, jazz ....   például 2013. május 18. 19.30-kor Jazz By-the-Way: Gányi-Miklós Trio.  A Bop stílusú jazz legmodernebb, úgynevezett „Neo-Bop” felfogású bemutatása, ahol sohasem lehet tudni, hogy mi lesz egy kompozícióból a végére. Teljes szabadság és a lehető legnagyobb tér a kollektív improvizációra.

Gányi Miklós-zongora, Sallay Jenő-basszus gitár, Horváth Péter – dob
ingyenes belépés

... és aztán  a további programok  ....

2013. május 24. 19.30

Moha Jam Session with Oláh Krisztián Trio

 A fiatal, tehetséges trió zongoristája, a jazz muzsikus családból származó Oláh Krisztián a Bartók Konzervatórium klasszikus zongora tanszakán tanul, emellett 14 éves kora óta foglalkozik jazzel. Schildkraut Vilmos a Tóth Aladár Zeneiskolában, Csuhaj-Barna Tibor növendéke jazz-bőgő szakon. Dobon Serei Dániel játszik, aki a Zeneakadémia jazz tanszakának hallgatója.

Repertoárukon elsősorban az ’50-es, ’60-as évek jazz örökzöldjei szerepelnek. Játékukban nagy szerepet tölt be a spontán, közös improvizáció. A koncertet követően a fiatal és az idősebb jazz generáció tagjaival jammelnek.

Oláh Krisztián – zongora, Schildkraut Vilmos – nagybőgő, Serei Dániel –
ingyenes belépés

2013. május 25. 19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Dely-Brezánszky duó
Brezánszky Ágnes – ének, Dely Robi - gitár, szaxofon.
A jazz duó műsorában jazz sztenderd dalok és pop slágerek hallhatók.
ingyenes belépés

 2013. május 29. 19.30

Moha Jazz-By-the-Way: Tony Lakatos(GER) & Gáspár Károly koncertje

Tony Lakatos, a Németországban élő, világhírű szaxofonművész koncertje Gáspár Károly zongoristával. Tony nemzetközileg elismert jazzmuzsikus, aki olyan nagyságokkal játszik együtt, mint Randy Brecker, Al Foster, Adam Nussbaum, Ron McClure,Kirk Lightsey, George Mraz. Gáspár Károly a hazai jazzélet aktív szereplője, triójával és más zenekarok zongoristájaként hallhatja őt a közönség klubokban és fesztiválokon egyaránt. A duó koncert igazi csemege az improvizatív, egyben fülbemászó muzsika kedvelőinek. Kuriózum a nagy színpadokon kívül, "testközelből" hallani-látni Tony Lakatost.
ingyenes belépés

 2013. június 1. 19.30 
Jazz By-the-Way: Gerendés Péter és Oláh Dezső jazz koncertje

Egy különleges hangulatú koncert, melyen a művészek interpretációjában újjáélednek a már jól ismert jazz klasszikusok, új sajátos hangzással. Emellett Gerendás Péter szerzeményeiből adnak át egy csokorra valót, olyan hangszerelésben, ahogy még sosem hallottuk őket. Gerendás Péter- Liszt, Huszka Jenő, Emerton, valamint Magyar Köztársasági érdemrend Lovagkeresztje díjas előadóművész, zeneszerző, szövegíró, énekes, gitáros.

Oláh Dezső a fiatal jazz generáció kiemelkedő zongoristája, komponista, Junior Príma Díjas művész

belépő: 700 forint

Helyszín: Moha Kávéház és Kultúrtér
1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.