A Bridge Generáció: Álmokból üzletet

Augusztus 21-i határidővel könyvborító-tervező pályázatot hirdet grafikusok és designerek részére a Bridge Budapest és a Kossuth Kiadó. Egy pályázó több tervvel is pályázhat, a fődíj százezer forint. A könyv szerzője Veiszer Alinda, televíziós újságíró. Az „A Bridge Generáció” című könyv megpróbálja megérteni, hogyan nőttek fel, és honnan kerültek elő azok a fiatalemberek, akiknek a víziója több annál, hogy felépítsenek egy sikeres céget. Nem kevesebbet akarnak, mint megváltoztatni a világot, termékeikkel és üzeneteikkel formálni a közgondolkodást.
LogMeIn, Prezi, Ustream. Három cég, öt arc. Egy szabadabb világot képzelnek el, ahol szárnyalhat a fantázia, és mindenki káprázatos prezentációt álmodik az előadása mögé, ahol mindenkinek az üzenete eljuthat mindenhová, mert csak egy internetkapcsolat kell hozzá. Ahol a munkavégzés helyét nem a főnök, hanem a közös igények szabják meg. Ez a három cég a magyar startup világ sztárjai - irigyek rájuk, de tisztelik őket.

A három ötlet mögött öt ember. Egyikük se múlt még el 41 éves. Ha szeretnék, megtehetnék, hogy a lábukat lógassák egy kieső tengerparton. De ők a cégeiket és az ötleteiket akarják kiteljesíteni. Bár eltérő családi közegből érkeztek, mind az ötük szenvedélye gyerekkorából ered. Izgalmasabbnál izgalmasabb művészeti és üzleti kísérletekből szerezték tapasztalataikat. Van, aki már gyerekként is számítógép-függő volt, van, aki paprikát próbált eladni, és van, aki elméleti fizikusnak készült. Kreativitásukat semmi sem tudta kiölni, céljaiktól semmi sem tántorította el őket.

Üzletemberré képezték magukat, és figyelték a Szilícium-völgyet - maguk is oda vágytak. Aztán őket is figyelni kezdték. A legtehetségesebb magyar és nemzetközi mérnökök, programozók és dizájnerek kapcsolódtak hozzájuk, a legnagyobb cégek kezdtek beszállni a cégeikbe. Ők mégsem hagyták el Magyarországot. Mindannyiuknak fontos, hogy jelen legyenek. Hogy ne csak elszipkázzanak, de adjanak is cserébe.

Nemrégiben összefogtak. Megalakították a Bridge Budapestet, hogy sikertörténeteiket megsokszorozva járulhassanak hozzá az ország változásához. A szavaikra már sokan figyelnek, a tetteiket sokan követik.

Vajon sikerül-e még nagyobbat álmodniuk? Megteremthetik-e egy országban azt a légkört, amit a saját cégeikben már létrehoztak? Erre tették fel a jelenjüket, ők öten.

A könyv tervezett címe: A Bridge Generáció
A könyv alcíme: Álmokból üzletet: LogMeIn, Prezi, Ustream
Szerző: Veiszer Alinda
Műfaja: riportkötet
Mérete: 140 x 197 mm

Díjazás:
Amennyiben a pályaművek elérik a Kiadó által elvárt színvonalat, az alábbi díjakat ajánljuk fel:
1. díj: 100.000 Ft
2. díj: 50.000 Ft értékű könyvcsomag
3. díj: 20.000 Ft értékű könyvcsomag

A borítótervek beérkezésének határideje:
2013. augusztus 21. éjfél

A pályamunkák eljuttatása a Kiadóhoz:
A terveket a borito@kossuth.hu címre várjuk. Az e-mail tárgyába írják be: „A Bridge Generáció”. A terven kívül az e-mailben szerepelnie kell a pályázó nevének, címének, e-mailjének és mobilszámának a könnyebb kapcsolattartás érdekében.

A zsűrizésről és a pályázat feltételeiről itt olvashat részletesen: http://on.fb.me/186VMcA