Curry House

Új gasztro színfolttal gazdagodott a Palotanegyed. A Bródy Sándor és Horánszky utca sarkán a Curry House várja hamisítatlan indiai konyhájával a pesti ínyenceket.

India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is. Minél távolabb kerülünk Indiától, annál inkább csak egy szó marad meg, ami az országhoz kapcsolódva először ugrik be: a curry. Minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van. Az indiai ételekben mégis van valami közös, ez pedig a jellegzetes, intenzív fűszerezés – ami nem szükségszerűen jelent csak csípősséget. Inkább illatok és ízek sokféleségét.

Ez a gasztronómiai főszereplő – a curry - most személyesen is megjelent Budapesten. A Curry House étterem célja, választott hivatása, hogy egész India sokféleségét megmutassa az ízek segítségével. Az autentikus indiai vendéglátóhelyet a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan álmodta meg és hívta életre. Az étterem feltárja India konyhájának titkai és mélységeit. Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy sok éves tökéletesítéssel kialakított, sajátos ételkészítési technikákat és több ezer mérföldön átívelő ízeket ismerhessenek meg. Az étterem fogásai kézműipari remekek, amelyeket gondosan válogatott, természetes alapanyagok, hagyományos dél-ázsiai és klasszikus összetevők felhasználásával, továbbá sajátos főzési technikák alkalmazásával készítenek. Az étterem szakácsai élvezetes, kortárs ételeket alkotnak, melyek meggyőzik a vendégeket arról, hogy a Curry House választéka otthonra talál a főváros gasztronómiai palettáján.

A Curry House tulajdonosa Zulkarnain Saer Khan másfél éves kutatást végzett a közép-kelet-európai régióban üzemelő dél-ázsiai (indiai, pakisztáni, bangladesi) éttermekről. Ennek eredménye az új budapesti étterem. Séfje, Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group. A Curry House kötelességének tartja, hogy olyan ételekkel szolgálja ki vendégeit, mint egy igazi indiai konyha: minden legyen friss és desi (nagyon indiai). A Curry House egyben oktató étterem is, nem titkolja a receptjeit. Curry főzőtanfolyamot tart, bemutatva, mit jelent ilyen módon étkezni. Olyan hangulatot kívánnak megteremteni a pesti falak között, amit mindenki szórakoztatónak és izgalmasnak talál. Étlapja kulináris kirándulásra viszi a vendégeket Mumbaitól Kalkuttáig, Himachal Pradesh-től Dél-Indiáig. A napi menüben minden nap különböző ételek jelennek meg, hogy a benyomás mindig friss, új és izgalmas maradjon. A Curry House jelenleg egy 15 éves márkafejlesztési időszakra tervez azzal a céllal, hogy a közép-kelet-európai régió trendteremtő márkája legyen az indiai éttermek világában. Terve, hogy 2020-ig öt másik közép-kelet-európai országban is megjelenjen.

„Fenntartható környezetet szeretnénk létrehozni mindannyiunk számára” – vallja Saer Zulkarnain Khan.

Curry House étterem

1085 Budapest, Horánszky utca 1.