Ki nyerheti az Eurovíziót 2014-ben?

Idén elég erős a mezőny, sok jó dal van ami elviheti az első helyet. Íme a mi kedvenceink és akiket esélyesnek tartunk.

Imádom az Eurovíziós dalversenyt. Nagyon érdekes képet mutat arról melyik ország épp hol tart, mit tart divatosnak, mert minden ország szeretné a legjobbat mutatni magából.

Tavaly elég sok gyenge szám volt és én a győztes dalt sem tartom kifejezetten nagy slágernek, de a mezőnyben tényleg ez volt a legjobb dal. Idén viszont rengeteg fülbemászó dallam van és jól összerakott produkció. A héten lezajlott elődöntőkből pedig nagyjából lehet tudni ki mennyit ér a színpadon, mert egy jó színpadi előadás rengeteget tud dobni a számon.

Tejesen kétséges igazából az nyeri-e a versenyt, akit Európa legjobbnak tart, hiszen mindig felrebbennek olyan pletykák, hogy egyes nemzetek szavazatokat vásárolnak más országokban. Igazából a verseny után derül ki, hogy melyik számot kezdik el játszani a rádiók vagy melyik előadót kedvelték meg annyira a nézők, hogy nemzetközileg is sikeres lehessen.

Na de nézzük szerintünk melyek azok a számok, amikre a nézők még sokáig fognak emlékezni vagy esélyesnek számítanak a győzelemre:

Aram MP3 - Not Alone (Örményország)

A YouTube like-ok alapján ő lenne a győztes. Bár a dal melankolikus és kissé lagymatagul indul a refrénje bitang erősre sikerült a hozzáadott színpadkép meg felér egy armagedonnál.

Sanna Nielsen - Undo (Svédország)

A svéd dal egyszerű de hatásos színpadi elemekkel dolgozik. A svéd minimál néhány reflektorban nyilvánul meg. Sanna Nilsen állítólag már 7szer próbálkozott, hogy bejusson a nemzetközi döntőbe. Az angol sajtó őt tartja abszolút befutónak. A dal nagyon fülbemászó. Nekem elsőre nem tetszett, de a bőr alá is bemászik, azon kaptam magam, hogy az elődöntő utáni napon ezt dúdolgatom magamban.

Pollapönk - No Prejudice (Izland)

Mit is várhatnánk az izlandiaktól, mint egy vicces számot. Ez a szám hangzásában a vahogy nekem a ZZ Top számokat idézi, nem tudom miért (nem a szakáll miatt). Sajnos a színpadi előadás valahogy visszafogta a srácokat és nem jött át az izlandi döntőről készült videóban látható melegítős, bohém feeling. Viszont kétség kívül megint ez a legbohókásabb, legszerethetőbb produkció. Íme a eredeti bohókás videó az izlandi döntőből az eredeti cím: Enga fordóma, még ez is viccesen hangzik.

és az örömködésük a döntőbe bejutásnál megér egy videót. már ezért megérte őket bejuttatni:

Hersi - One Night Anger (Albánia)

Nagy szívfájdalmam, hogy ez a dal kiesett. Az énekes hangja Shakirára emlékeztet el is tudnám képzelni ezt a számot az ő előadásában. Sajnos Hersi az első elődöntőben elbukott és gondolom az se segít a dal további felfutásában, hogy elég rossz klippet sikerült hozzá fabrikálni. Nézzük inkább az albán döntőt, az az előadás jobban sikerült.

Tolmachevy Sisters - Shine (Oroszország)

Az orosz ikreknek minden esélye megvan a győzelemre. Helyesek és egy ABBA-ra hajazó slágerrel érkeztek és a színpadkép is jó, amit kitaláltak nekik. Csak akkor nem nyerhetnek ha Európa már elfelejtette az ABBA-t. Egy záró, győztes dalnak simán el tudnám képzelni.

Mariya Yaremchuk - Tick-Tock (Ukrajna)

Mariya Yaremchuk kétség kívül a legdögösebb fellépő a mezőnyben. A színpadra tett kis mókuskerék nagy ötlet volt. A száma egy habkönnyű tingli-tangli de könnyen megjegyezhető.

Sergej Ćetković - Moj Svijet (Montenegro)

Sergej Ćetković a youtube videonézettség alapján szintén nagy esélyes. A szám jó, tipikus nagyívű Eurovíziós ballada. Az énekes végtelenül szimpatikus, a színpadkép mesebeli lenyűgöző. A színpadon korcsolyázást anno az oroszok ugye már ellőtték de itt a padlón megjelenő csillogó korcsolyanyomok újdonságot hoztak.

Donatan & Cleo - My Słowianie - We Are Slavic (Lengyelország)

Mit is mondjak, a lengyelek mellbedobással bejutottak a döntőbe. Kétségtelen nagyon ráfeküdtek, hogy valami eredményt érjenek el, jó a klip. Szépek a ruhák, szépek a csajok mellesleg a szám se gyenge. A színpadi előadás kicsit gyengébbre sikerült mint a klip. Jó eredményt érhetnek el, de szerintem nem győzhetnek. Kivéve ha Európa összes férfija a kezébe veszi a telefont szombat este...

Conchita Wurst - Rise Like a Phoenix (Ausztria)

Ő az egyik legnagyobb esélyes. Kétségkívül ő az év meglepetése. A szakállas dívára mindenki felkapta a fejét. Én először azt hittem valami szörnyű osztrák sramlit fog hozni és nagyon nevetséges lesz, hát igen a sztereotípiák. Viszont Conchita végtelenül szerény, színpatikus és gyakorlatilag az önmegvalósítás szimbóluma lett. Az elődöntőn úgy tűnt a nézők, a műsorvezetők imádják. Az előadás pedig méltóságteljes. A Rise like a Phoenix, akár egy következő James Bond film főcímzenéje is lehetne (főleg, hogy Adele - Skyefall-jának akkordjával kezd). Meglátjuk Európa megérett már-e arra, hogy valakit feltételek nélkül elfogadjon.

Softengine - Something Better (Finnország)

A finn középiskolások dala is befutó lehet. Kifejezetten tetszett hogy a 2.elődöntőben a suliigazgató és az egész iskola kivonult az udvarra és üzentek nekik. A Something Better az angol popszámok hangzáság idézi.

Teo - Cheescake (Belorusszia)

Teo megosztotta a szerkesztőséget. Nekem például kifejezetten nyálas, de el tudom képzelni, hogy Magyarországon nagy sikert aratna.

Freaky Fortune feat. RiskyKidd - Rise Up

Ez a szám nekem kifejezetten nem tetszik, de nagy esélyesnek tartják. A görög fiúk egy óriási trambulint tettek a színpad közepére és a végén már nem csak a kirendelt szertornász hanem ők is ugráltak rajta. Úgy felpörgették a közönséget, mintha már a győztes szám ment volna. Abszolút esélyesek.

Sebalter - Hunter Of Stars (Svájc)

A fütyülős számok mindig befutók. Sebastiano Paù-Lessi pedig egy kifejezetten helyes fiatalember. A szám nagyon jó, nekem az egyik kedvencem és Svájcban már rég volt Eurovision. Érdemes megnézni a számhoz készült klippet, aranyos.

Egyébként biztos vagyok, az dalt a Bikini - Veri az élet című száma ihlette :)

TWIN TWIN - Moustache (Franciaország)

Nálam abszolút első helyen van a franciák száma. Fülbemászó, bulis. Egy a baj, Európa nem szokta valahogy a francia versenyzőket propagálni. De ki tudja, Franciaországban is rég volt már Eurovision. Ez nagy nyári sláger lehet, nálam midenképp.

Szóval erős a mezőny és Kállay-Saunders Andrásnak is szurkolunk az ő száma is esélyes.