Ausztriában mutatkozott be Pécs

Több ezer osztrák érdeklődőnek mutatkozott be Pécs városa a Grazban rendezett Auf nach Ungarn! című háromnapos rendezvényen június végén.

Az Auf nach Ungarn! eseményen a Zsolnay Örökségkezelő Kft., a Janus Pannonius Múzeum, az Irány Pécs! Kft. és a Palatinus Hotel Pécs képviselte a baranyai megyeszékhelyet. A Stájerország székhelyének főterén zajlott idegenforgalmi és kulturális fesztiválon Pécs önálló, egyedi pavilonnal jelent meg, továbbá a Collegium Hungaricummal együttműködve számos népszerű pécsi együttes lépett fel a városháza előtti színpadon.

A grazi közönség számára nem volt teljesen ismeretlen Pécs, hiszen 1989 óta testvárosi kapcsolat van a két város között, és sok egyetemista érkezik Magyarországról Grazba, hogy itt végezze egyetemi tanulmányait. A látogatók örömmel vették, hogy a csak hírből ismert Zsolnay Kulturális Negyedről első kézből kaptak információt és nyomtatott anyagokat, amik megjelenésükben és tartalmukban is kitűntek a magyar kínálatból.

A pécsi standon látogatást tett Páva Zsolt pécsi és Siegfried Nagl grazi polgármester, továbbá Rudi Roth tiszteletbeli konzul és dr. B. Szabó Dezső, az EMMI újonnan kinevezett államtitkár-helyettese.