VII. Országos Étterem Hét

Október 13. és 19. között ismét Étterem Hét: Minőségi gasztronómia megfizethető áron.

Idén ősszel több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a VII. Országos Étterem Héten. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3300.− forintos áron, szabadon választva a résztvevő éttermek közül. A DiningCity nemzetközi étteremajánló októberben már hetedszerre szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet. A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt, amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem” listájában. A minőségi vendéglátás szellemében az Étterem Hétre kialakított szabad helyek száma az egyes éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben is elfogyaszthatja 3 300 forintos ebéd- vagy vacsoramenüjét.

Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátás legmagasabb szintjét. A programban résztvevő kiváló éttermek a kínálatuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A sokak által megszeretett rendezvény keretében a legutóbbi alkalommal, idén tavasszal már 21.900-en látogattak el a résztvevő minőségi éttermek egyikébe. Sőt, megugrott azoknak a száma is, akik az egy hetes program lehetőségét kihasználva több éttermet is kipróbáltak.
Az Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon nem lehet asztalt foglalni a résztvevő éttermekben, erre a célra a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a www.etteremhet.hu weboldalon. A vendégek az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről.

A VII. Országos Étterem Hét sajtótájékoztató-ebédjén a La Perle Noire étterem mutatta be az eseményre készült teljes menüajánlatát. A tájékoztatón résztvevő vendégek a fantasztikus ízek mellett megismerkedhettek Gendur Andrással, a La Perle Noire étteremvezetőjével; Pataky Péter séffel és Balogh Károly tulajdonossal, az IKON étteremtől; Hlatky-Schichter Huberttel,a KIOSK étterem tulajdonosával és étteremvezetőjével, valamint Kiss Zoltánnal, az Országos Étterem Hetet szervező DiningCity étteremajánló képviselőjével.
Legnagyobb örömünkre a La Perle Noire étterem kóstolásra kínálta az Országos Étterem Hétre készülő francia és magyar tradíciókat házasító teljes menüajánlatát (4 előétel, 4 főétel, 2 desszert).
Előételek/leves:
- Lazac tatár kapri gyümölccsel és szezámmagos grissinivel
- Torchon kacsamáj birs alma sajttal és piemonte-i mogyoróval
- Nyírségi gombócleves marha pofával és házi tárkonyos burgonya gombóccal
- Meleg gomba saláta (white oyster, sün, laska gombákkal) sommal és pirított fenyőmaggal
Főételek:
- Marha rib-eye steak kukorica textúrákkal és chilis kápia jus-sal
- Vörös tonhal filé (sushi minőség) szépiás burgonya pürével, Hokkaidó tökkel és sült
  póréhagymával
- Vargányás pappardelle dió pesto-val és pecorínóval
- Nyúlcomb, szalvéta „gombóccal”, turbolyás vadas mártással, narancs jus-sal és datolyával
Desszertek:
- Gesztenye püré Szathmári szilva pálinkás mirabelle szilvával
- Brownie homoktövissel és mangós mályvacukorral
A fenti menüsort megtekintve remélem kedvet kapnak és megtekintik az Étterem Hét listáját az asztalfoglalásuk nyélbeütésére. Még (talán) vannak szabad helyek!