'Alternative Budapest' #7 by KoPé - A teljes sorozat a Palomában.

2014. december 11-én a belváros patinás művészudvara, a Paloma ad teret az év utolsó és egyelőre lezáró jellegű kiállításának.

Egy teljes hónapon át a teljes Alternative Budapest sorozatot, sőt, az eddig még soha ki nem állított új darabokat is meg lehet majd szemlélni.
Kovács KoPé Péter, az Alternative Budapest alkotója rövid idő alatt terítette a hazai és részben a külföldi netes képmegosztókat és a közösségi médiát Budapestről szóló álfotóival. Az Alternative Budapest nagyszerűsége pont abban rejlik, hogy ezeken a képeken minden megtörténik, amit kreatív elme képes kitalálni. Rengeteg kiállítást, Index címlapot, számtalan cikket és interjút felölel az Alternatív Budapest méltatása, kivesézése vagy részletezése. Nem is alaptalanul, hiszen ismert utcáinkon megjelennek a legképtelenebb karakterek egészen a Keleti pályaudvar előtt sasszézó Beatlesig. Képzelete beépítette a Várkert bazárt a Csillagkapu Goa’uldjainak díszletével, lefolyót szerelt a Dunába és forgószelet küldött a Hősök terére is.

Pont egy éve kezdődött az Alternative Budapest diadalmenete. Az első kiállítás ugyanis 2013 novemberében lepte meg a nagyközönséget. Az eltelt egy év alatt kétszer tarolt az ARC kiállításon, szinte két-három havonta nyíltak kiállításai, és az olyan döbbenetesen nagyszabású fórum is, mint a Stan Winston School of Character Arts - a maga 1,3 millió Facebook követőjével - felfedezte KoPé munkáit.

„Az utóbbi időben már a vízcsapból is Kovács KoPé Péter remekül megpimpelt Budapest-képei folynak, de ez most nagyon aktuálisra sikeredett.” – írta például az Urbanista blog a Ferenciek tere átalakítása kapcsán készített képre.

„Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot” – mondta Réz András filmesztéta, majd hozzátette: „Budapest minden porcikájában!”

Most azonban bezár a bazár – (egyelőre) az utolsó, viszont legteljesebb kiállítást láthatjuk a különös kegyetlenséggel megspékelt budapesti pillanatképek portfóliójából 2014. december 11. és 2015. január 17. között, nem is akárhol, hanem a Palomában, Budapest, V., Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet. A belépés ingyenes!

Köszönet: Paloma, Funzine, MR2 - Kultúrfitnesz, Kellegystúdió, Szeretlek Magyarország, PixelDesigners Magazine, Urbanista, B+P, KunsztBlog, EpicMedia, Antropos.hu kulturális online magazin.
Megnyitó 2014. december 11-én, csütörtökön 18:00 órakor.