2017. augusztus 20. - vasárnap

Hamarosan véget ér a Kossuthkifli.

Kinyomtatom...
Haumann Péter

Április 19-én, vasárnap 20:50-kor fut a Duna Tv-n Rudolf Péter rendezésében a Kossuthkifli hatodik, záró része.

Folytatódik a veszélyes hajsza Debrecen felé, s a végzetes találkozás apa és fia közt már nem kerülhető el. Útközben Vödric cukkerli belegázol a fóti tóba. A cukkerlit alakító Haumann Péter erről így beszél: „A színészen van egy gomb. Amit, ha jó állapotban van lelkileg, fizikailag, ki-be tud kapcsolni. Hogy ha arról van szó, hogy váratlan helyzet elé állítja a színészt a szerep, amit civilben nem tennék meg, akkor ez a gomb segít. Ezt a színész benyomja és akkor egy egészen más helyzetbe kerül, és akkor már vállal olyan feladatokat, mint például, hogy berohanjon a tóba. A jelenet előtt csak megkérdeztem, hogy kb. milyen hőmérsékletű a víz. Nem érdekelt semmi más, mert ilyenkor van az a gomb. A színész benyomja ezt a gombot és csak a feladatával törődik, semmi mással.”

A Kossuthkifli című tévésorozat ötödik epizódjában, az utazás negyedik napján a halottaskocsi Esztergom felé robogott tovább. Lágerező magyar honvédek mellett hajtottak el, de azok kegyeletből nem állították meg őket. A mögöttük járó postakocsi utasait azonban a hamis passzus miatt letartóztatták, és az esztergomi nemzetőr laktanya börtönébe zárták. Így aztán a tanácsos hiába várta a szökevényeket a városban, és itt kivételesen hírhedt besúgó hálózatának híreire sem számíthatott. Ám a postakocsi utasai Füzegy segítségével végül kiszabadultak, s hamarosan mindkét kocsi Visegrád felé vette útját. De a révnél is sikerült elkerülniük egymást, ahol azonban megjelent Badagány, a limlomász, és Estillát izzó szerelmi vallomással zaklatta. Az éjszakát mindenki Vácon töltötte. Schwappach őrnagy a hölgyekkel ellátogatott a csontházba, hogy megnézze a barátok nyilvános ascensióját, de ott is csak a szerelmes Badagány emelkedett a levegőbe.

A Kossuthkifli aktuális részeit péntekenként 20 órától ismétli a Duna World. A sorozat az interneten is követhető. Íme az utolsó epizód előzetese!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az átadás

Két hónap alatt az eladott termékekből 11 318 000 forint gyűlt össze.

plakát

Ünnepi koncert augusztus 20-án.

CD borító

Boltokban a P. Mobil új albuma!