Hamarosan véget ér a Kossuthkifli.

Április 19-én, vasárnap 20:50-kor fut a Duna Tv-n Rudolf Péter rendezésében a Kossuthkifli hatodik, záró része.

Folytatódik a veszélyes hajsza Debrecen felé, s a végzetes találkozás apa és fia közt már nem kerülhető el. Útközben Vödric cukkerli belegázol a fóti tóba. A cukkerlit alakító Haumann Péter erről így beszél: „A színészen van egy gomb. Amit, ha jó állapotban van lelkileg, fizikailag, ki-be tud kapcsolni. Hogy ha arról van szó, hogy váratlan helyzet elé állítja a színészt a szerep, amit civilben nem tennék meg, akkor ez a gomb segít. Ezt a színész benyomja és akkor egy egészen más helyzetbe kerül, és akkor már vállal olyan feladatokat, mint például, hogy berohanjon a tóba. A jelenet előtt csak megkérdeztem, hogy kb. milyen hőmérsékletű a víz. Nem érdekelt semmi más, mert ilyenkor van az a gomb. A színész benyomja ezt a gombot és csak a feladatával törődik, semmi mással.”

A Kossuthkifli című tévésorozat ötödik epizódjában, az utazás negyedik napján a halottaskocsi Esztergom felé robogott tovább. Lágerező magyar honvédek mellett hajtottak el, de azok kegyeletből nem állították meg őket. A mögöttük járó postakocsi utasait azonban a hamis passzus miatt letartóztatták, és az esztergomi nemzetőr laktanya börtönébe zárták. Így aztán a tanácsos hiába várta a szökevényeket a városban, és itt kivételesen hírhedt besúgó hálózatának híreire sem számíthatott. Ám a postakocsi utasai Füzegy segítségével végül kiszabadultak, s hamarosan mindkét kocsi Visegrád felé vette útját. De a révnél is sikerült elkerülniük egymást, ahol azonban megjelent Badagány, a limlomász, és Estillát izzó szerelmi vallomással zaklatta. Az éjszakát mindenki Vácon töltötte. Schwappach őrnagy a hölgyekkel ellátogatott a csontházba, hogy megnézze a barátok nyilvános ascensióját, de ott is csak a szerelmes Badagány emelkedett a levegőbe.

A Kossuthkifli aktuális részeit péntekenként 20 órától ismétli a Duna World. A sorozat az interneten is követhető. Íme az utolsó epizód előzetese!