Budapesten kezdetét vette az Olasz Fesztivál

A Fesztivál több mint egy hónapon keresztül mutatja be a magyar közönség számára Olaszország sokszínűségét, az olasz életstílus jellegzetességeit.

Május 20-án kezdődött az Olasz Fesztivál programsorozat, mely az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében, a Budapesti Olasz Nagykövetség védnökségével és az Olasz Kultúrintézet közreműködésével valósul meg. Az Olasz Fesztivál a június 2-i Köztársaság Napja olasz nemzeti ünneppel egyidejűleg kerül megrendezésre és a “Made in Italy” különleges bemutatója lesz, mely az olasz gyártás olyan kiemelkedő területeit hivatott felvonultatni mint a divat, a design és a lakberendezés, az élelmiszeripar és borászat, valamint az Olasz Kultúrintézet által szervezett számos programnak köszönhetően a kultúra, a zene és a művészet. A programsorozat keretein belül tematikus hetek hivatottak szemléltetni egy-egy olaszországi szektor jellegzetes „made in Italy” termékeit.

A Fesztivált az Olasz Lakberendezés és Design Hete nyitja meg április 26– tól 30-ig, majd ezt követően, az Olasz Éttermek Hetének keretében (június 1-7.) az olasz konyhaművészet kerül a figyelem középpontjába.

A programsorozat az Olasz Gasztronómia Hetével (június 8 –14.) folytatódik, majd az Olasz Divat Hetével (június 15 – 20.) zárul. Ezekben a hetekben Budapest jelentős üzleteiben, showroom-jaiban, éttermeiben és kávézóiban különleges promóciók, valamint olasz ételek, borok, kávékóstolók és különleges programok várják az érdeklődőket. A programok közt található a magyarországi olasz éttermek séfjei számára szervezett főzőiskola is, melynek célja az alapanyagok optimális
felhasználásának és a tradicionális olasz gasztronómia kultúrájának bemutatása és terjesztése.

„Az olasz divat. A csábítás története” kiállítás Fiorella Galgano és Alessia Toti tervei alapján és kivitelezésében mutat be gyönyörű, válogatott ruhakölteményeket, melyek a legkiválóbb olasz szabók és tervezők alkotásai. A kiállításon, amely az Olasz Külkereskedelmi Intézet és az Olasz Kultúrintézet közreműködésének köszönhetően valósul meg, a “vörös szőnyeg” azon csodálatos kreációit tekintheti meg a közönség, melyeket a premiereken, vagy az Oscar gálán viseltek világhírű modellek és hírességek, vagy felejthetetlen, nemzetközi szinten híres filmekben viseltek a színészek.

Az Olasz Fesztivál számos kommunikációs eszközön (közösségi oldalakon, helyi médián, honlapokon) keresztül kerül népszerűsítésre a közönség körében. Az Olasz Fesztiválnak külön honlap készült olasz és magyar nyelven, amelyen a fesztiválon résztvevő cégek bemutatkozásain és a felajánlott kedvezményeken kívül minden program megtalálható lesz, amely a fesztivál keretében május 20-tól kerül megrendezésre.

Hozzászólások (2)

  • anon
    Mártha László (nem ellenőrzött)

    Tisztelt Rendezők !
    Szeretnék regisztrálni Mártha László Dr. és Benkő Mária számára!

    jún. 03, 2015
  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    T. Anonymous!
    Az Olasz Fesztivál honlapján lehet regisztrálni az eseményre. Ha ott feliratkozott, bizonyára értesítik a sikeres regisztrációról.
    Üdvözlettel

    jún. 03, 2015