Aki nincs ott, már az is élvezheti a legnagyobb hazai fesztiválokat

Idén a vállalkozó kedvű fesztiválozók interaktív kamerává változhatnak.

Ebben segítenek a kamerával felszerelt interaktív fesztiválfigurák, melyek a fesztiválozók közül kikerülő BuddyGuide-ok segítségéve kelnek majd életre. BuddyGuide-ok kerestetnek!

Megoldódott a problémája annak, aki valamilyen okból nem tud személyesen részt venni kedvenc fesztiválján, de nagyon szeretne. A Telekom felöltöztetett interaktív figurái segítségével immár bárki bejuthat a fesztiválokra, és ott kedvére ismerkedhet, bulizhat vagy akár az első sorig furakodhat a kedvenc bandájának koncertjén.

A BuddyMe egy nyakba ültethető, interaktív, internetről irányítható, kamerával és mikrofonnal felszerelt fesztiválfigura, aki a 4G hálózat segítségével bárkit élőben tudósít arról, hogy mi zajlik a fesztiválokon – ha ő maga nem jutott be. A kintiek élő streamen követhetik az eseményeket, miközben az interneten keresztül, a weboldalról felváltva irányíthatják a figurát. Beszélni tudnak rajta keresztül, az arcuk látszik a monitoron, sőt, még a figura kezét is irányítani tudják majd.
Miután az interaktív figurák járni, közlekedni nem tudnak önállóan, így ahhoz, hogy igazi, személyes fesztiválélményben részesüljenek a távolmaradók, némi segítségre is szükség lesz. Ezért várják azokat a fesztiválarcokat, akik belevetnék magukat az események sűrűjébe, és nyakukba vennék a BuddyMe-t. BuddyGuide-nak jelentkezhet bárki, aki betöltötte a 18-at, és ismeri a fesztiválok világát.

Aki BuddyGuide szeretne lenni a VOLT-on vagy a Soundon, nincs más teendője, minthogy június 17-ig #festivalbuddy és az általa kiválasztott fesztivál hashtagével  (#volt vagy  #sound) feltölt az Instagramra egy 15 másodperces videót, amelyben elmondja, hogy miért jó vele bulizni. A több szakaszból álló válogatás utolsó körében a Telekom Facebook-közössége döntheti el, hogy kik a legalkalmasabbak a feladatra. Ha a választott BuddyGuide-ok végül vállalják a bevetést, ők tiszteletjeggyel vehetnek részt az általuk kiválasztott fesztiválon. Sőt, a BuddyGuide-ok az ingyenes napijegy mellett szállást, némi fesztiválon elkölthető költőpénzt is kapnak, sőt, esetleg még a backstage-be is bekukkanthatnak. Utóbbit így azok is élvezhetik, akik a virtuális fesztiválozást választják. 

„A Telekom, a fesztiválélmények fő támogatója igyekszik lehetővé tenni, hogy mindenki bejusson a fesztiválokra. A FestivalBuddyk kétirányú adatforgalmát nagy sebességű 4G hálózatunk biztosítja azok számára, akik csak lélekben lettek volna ott. Így a fizikai távolságok a bulizásban is áthidalhatóvá válnak” – mondta Rózsa Iván, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója.