2015. július 1. és 5. között Szerelmesek Fesztiválja Szentgotthárdon

Nem csak szerelmeseknek!

Szentgotthárd Város Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal rendezi meg a nagyszabású, országosan is kuriózumnak számító rendezvénysorozatot Szerelmesek Fesztiválja névvel. A számos programot, zenés- színházi és egyéb társművészeti eseményt felvonultató rendezvényen - többek között - olyan jeles művészeket, előadókat köszönthetünk, mint Koltai Róbert, R-GO Együttes, Für Anikó, Kulka János, Fejős Éva, a Sebő zenekar, Tahi Tóth László, Vámos Miklós, Jakupcsek Gabriella, Hevesi Tamás, Szabó Ádám, a 4 for dance, Bangó Margit, Laár András, és az R-GO.

A fő programelemeken túl, több helyszínen népművészeti vásár, mesterségek utcája, filmfesztivál, kézműves foglalkozások, játékok, illetve számos egyéb izgalmas kiegészítő program várja majd a rendezvényre érkezőket. Fodor-Lengyel Zoltán Madridban élő festőművész Médos című kiállítása és Megyeri János magyar költőkről készített hangos panoptikum szobrai szintén színesítik a programot.

A szálláshelyek és az éttermek romantikus, családias hangulattal, különleges ételekkel, italokkal és meglepetésekkel készülnek minden kedves vendég számára.

Július 1-jén a Fesztivál előjátékaként Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők a Csákányi László Filmszínházban. A vetítést közönségtalálkozó követi, amelynek keretében Tahi Tóth László színművész mesél a filmről, élményeiről és emlékeiről. Aznap este a moziban megnyílik „A filmtörténet híres szerelmespárjai” című fotókiállítás is. Július 2-án egy igazán különleges előadás szem- és fültanúi lehetnek azok, akik ellátogatnak a Kolostorudvarba Kulka János színművész „Ez a hely” című önálló zenés estjére. Közreműködik: Sipeki Zoltán és Demkó Gergely. Július 3-án késő délután a Színházban kezdődik a program, Koltai Róbert színművész Móricz Zsigmond: Napló-szilánkok c. előadását nézhetik meg a rendezvényre érkezők, majd megnyílik a „Válogatás híres szerelmespárok fotóiból” című kiállítás is. A darabot követően ismét a Kolostorudvar ad otthont egy újabb egyedülálló koncertnek, Für Anikó színművésznő „Nőstény álom” című koncertjével szórakoztatja majd a Fesztivál közönségét. Kíséri Hrutka Róbert és zenekara. Július 4-én kora délután Fejős Évával beszélgethetnek az író-olvasó találkozó résztvevői. Ezt követően a Sebő-együttes a Barokk kertben szerelmes népdalok játszik majd. Késő délután Vámos Miklós „Pajzán históriáit” hallgathatják meg az érdeklődők a Színházban. A szombat este biztos nem okoz majd csalódást a szórakozni vágyóknak, hiszen Hevesi Tamás műsorvezetésével fellép Szabó Ádám, aki elmaradhatatlan harmonikáját is hozza majd, a 4 for dance egyedülálló táncprodukcióval lepi meg a közönséget, de Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész csodálatos hangját is hallhatják a Várkert szabadtéri színpadán. Július 5-én kora délután szavalóverseny veszi kezdetét, a jelentkezőket – többek közt – Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész, valamint Sebő Ferenc, Kossuth-díjas előadóművész zsűrizi majd. Laár András a Színházban osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel a szeretetről, szerelemről, kapcsolatokról. Később egy rendhagyó műsorba kapcsolódhatnak be a Színházba érkezők, ugyanis Jakupcsek Gabriella a szerelem témakörében beszélget majd Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal, valamint a Fesztivál fellépőivel. Az estét – és egyben a rendezvényt is – az R-GO élő koncertje zárja, akik újra a klasszikus felállással először itt, Szentgotthárdon lépnek majd fel.

A fesztivál művészeti szervezője, Gerebics Sándor filmrendező és Geo Tóth György operatőr Dés László zenéjére televíziós reklámfilmet készített.