2017. szeptember 26. - kedd

2015. július 1. és 5. között Szerelmesek Fesztiválja Szentgotthárdon

Kinyomtatom...
Szerelmesek Fesztiválja plakát

Nem csak szerelmeseknek!

Szentgotthárd Város Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal rendezi meg a nagyszabású, országosan is kuriózumnak számító rendezvénysorozatot Szerelmesek Fesztiválja névvel. A számos programot, zenés- színházi és egyéb társművészeti eseményt felvonultató rendezvényen - többek között - olyan jeles művészeket, előadókat köszönthetünk, mint Koltai Róbert, R-GO Együttes, Für Anikó, Kulka János, Fejős Éva, a Sebő zenekar, Tahi Tóth László, Vámos Miklós, Jakupcsek Gabriella, Hevesi Tamás, Szabó Ádám, a 4 for dance, Bangó Margit, Laár András, és az R-GO.

A fő programelemeken túl, több helyszínen népművészeti vásár, mesterségek utcája, filmfesztivál, kézműves foglalkozások, játékok, illetve számos egyéb izgalmas kiegészítő program várja majd a rendezvényre érkezőket. Fodor-Lengyel Zoltán Madridban élő festőművész Médos című kiállítása és Megyeri János magyar költőkről készített hangos panoptikum szobrai szintén színesítik a programot.

A szálláshelyek és az éttermek romantikus, családias hangulattal, különleges ételekkel, italokkal és meglepetésekkel készülnek minden kedves vendég számára.

Július 1-jén a Fesztivál előjátékaként Bacsó Péter Szerelmes biciklisták című filmjét tekinthetik meg az érdeklődők a Csákányi László Filmszínházban. A vetítést közönségtalálkozó követi, amelynek keretében Tahi Tóth László színművész mesél a filmről, élményeiről és emlékeiről. Aznap este a moziban megnyílik „A filmtörténet híres szerelmespárjai” című fotókiállítás is. Július 2-án egy igazán különleges előadás szem- és fültanúi lehetnek azok, akik ellátogatnak a Kolostorudvarba Kulka János színművész „Ez a hely” című önálló zenés estjére. Közreműködik: Sipeki Zoltán és Demkó Gergely. Július 3-án késő délután a Színházban kezdődik a program, Koltai Róbert színművész Móricz Zsigmond: Napló-szilánkok c. előadását nézhetik meg a rendezvényre érkezők, majd megnyílik a „Válogatás híres szerelmespárok fotóiból” című kiállítás is. A darabot követően ismét a Kolostorudvar ad otthont egy újabb egyedülálló koncertnek, Für Anikó színművésznő „Nőstény álom” című koncertjével szórakoztatja majd a Fesztivál közönségét. Kíséri Hrutka Róbert és zenekara. Július 4-én kora délután Fejős Évával beszélgethetnek az író-olvasó találkozó résztvevői. Ezt követően a Sebő-együttes a Barokk kertben szerelmes népdalok játszik majd. Késő délután Vámos Miklós „Pajzán históriáit” hallgathatják meg az érdeklődők a Színházban. A szombat este biztos nem okoz majd csalódást a szórakozni vágyóknak, hiszen Hevesi Tamás műsorvezetésével fellép Szabó Ádám, aki elmaradhatatlan harmonikáját is hozza majd, a 4 for dance egyedülálló táncprodukcióval lepi meg a közönséget, de Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész csodálatos hangját is hallhatják a Várkert szabadtéri színpadán. Július 5-én kora délután szavalóverseny veszi kezdetét, a jelentkezőket – többek közt – Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész, valamint Sebő Ferenc, Kossuth-díjas előadóművész zsűrizi majd. Laár András a Színházban osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel a szeretetről, szerelemről, kapcsolatokról. Később egy rendhagyó műsorba kapcsolódhatnak be a Színházba érkezők, ugyanis Jakupcsek Gabriella a szerelem témakörében beszélget majd Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal, valamint a Fesztivál fellépőivel. Az estét – és egyben a rendezvényt is – az R-GO élő koncertje zárja, akik újra a klasszikus felállással először itt, Szentgotthárdon lépnek majd fel.

A fesztivál művészeti szervezője, Gerebics Sándor filmrendező és Geo Tóth György operatőr Dés László zenéjére televíziós reklámfilmet készített.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Karafiáth Orsolya és íróvendége

Első vendége Háy János, aki A halottember című kötetéért a Színházi Dramaturgok Céhének "Az évad legjobb magyar drámájáért" járó díját vehette át.

logó

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból.

jelenet

Újabb tabutéma az Orlai Produkciónál.