David Böhm és Jiří Franta: NO

A Budapest Art Factory (BAF) július 23-án mutatja be a 2015-es év júliusi vendégművészeinek projektjét.

A cseh művészduó, David Böhm és Jiří Franta, egy hónapos BAF-nál töltött rezidenciája egyéni tárlattal zárul, NO címmel. A megnyitó esemény július 23-án kerül megrendezésre a BAF kiállítóterében 18.00-21.00 között. Bevezetőt mond Alena Jermářová. A kiállítás augusztus 19-ig látogatható, (1138 Budapest, Váci út 152-156.) amely előzetes időpont egyeztetés útján lehetséges.

A 2006-os év jelzi a Böhm-Franta kollaboráció létrejöttét, amely egy gyümölcsöző kooperáció eredményeként állandósult. A művészek nem állítanak korlátokat a médium alkalmazása terén, portfóliójuk változatossága a rajz, festészet, illusztráció, performansz, videó –és installációkészítés, közterületek használatának tulajdonítható. Művészetük multidiszciplináris jellege ellenére azonban mégis felfedezhető egy közös sajátosság, amely összefűzi a fentieket: az alkotási folyamat illetve a helyszín fontossága, ahol a műalkotás formát ölt, valamint amellyel kommunikál.

Budapesti rezidenciájuk alatt ennek tükrében alkotnak - kisméretű tárgyak és 3D installációk létrehozásával, új elemek bemutatásával bővítik portfóliójukat. Böhm és Franta Prágában, Csehországban élnek. Mindkét alkotó a prágai Academy of Fine Arts-on fejezte be tanulmányait, számos díjat nyertek könyv illusztrációiknak köszönhetően, továbbá, nemzetközi rezidencia programokban vettek részt Ausztriában, Németországban és az Egyesült Államokban. Művészetüket a cseh Nevan Contempo és a német Jiri Swestka galériák képviselik.

A közelmúltban a Nevan Contempo-ban és a Cheb Városi Galériában volt kiállításuk, emellett a Jozef Kollár Galériában rendezett rajz triennálén is szerepeltek.