Augusztus 8-án nyitja kapuit az első Mátraalja Fesztivál

Harsányi Levente nagy örömmel vállalta a műsorvezetést.

Szombaton megnyitja kapuit Magyarország legújabb könnyűzenei eseménye, a kétnapos Mátraalja Fesztivál, ahol a kánikula ellenére gőzerővel folyik az építkezés.

Harsányi Levente, a rendezvény házigazdája örömmel vállalta a műsorvezetői felkérést, hiszen személyesen is kötődik a vidékéhez, mint kiderült, családi ház vásárlását is fontolgatta a környéken. Már csak egyet kell aludni és nyit a Mátraalja Fesztivál! A nagy hőség ellenére gyors ütemben zajlik az építkezés a pásztói strandon.

„Az elővásárlásban eladott jegyek száma messze felülmúlta várakozásainkat. De persze a helyszínen még kapható belépő mindkét napra” – árulta le Kanyó Zoltán főszervező, aki fontosnak tartotta felhívni mindenki figyelmét arra, hogy kánikulára készüljön. „Noha strandon leszünk, a medence kapacitása véges. Ugyanakkor mi is figyelünk a fesztiválozókra. Két párakaput is elhelyezünk a színpad környékén, amely hűsítő permetet szór a közönségre” – tette hozzá.

Az esemény műsorvezetője, Harsányi Levente is megérkezett pásztói szállására, ahol rápihen a kétnapos fesztiválra. „Nagyon örültem a felkérésnek, hiszen a Mátra és vidéke különösen kedves hely számomra. Fiam születésekor rendeztem itt bortúrát, és akkor úgy beleszerettem a környékbe, hogy még családi ház vásárlásán is gondolkodtam” – vallotta be a közkedvelt műsorvezető.

A fesztivál színvonalas zenei felhozatala és gasztronómiai különlegességei mellett az esemény nyitóakkordjaként Pásztó idén először hívja életre a Világ csendjét, amelyhez Harsányi Levente is csatlakozik a nagyszínpadon. Augusztus 8-án 14.00 órakor a fesztiválozókkal együtt a francia Ruffec és az erdélyi Körösfő is elcsendesül.