Borúra derű, derűre BOR! 24. Budavári Borfesztivál

Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye.

2015. szeptember 9-13. között a Budai Vár teraszain az idei Borfesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.
Pár Borpár - szakmai kóstoló délutánok szerdán és csütörtökön a programhoz csatlakozó borászok standjainál.
Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai. Tematikusan kialakított kóstoló útvonalak várják a vendégeket, hogy könnyebb legyen az ismerkedés a magyar fajtákkal.

Idén ismét nagyszerű előadók műsorát élvezhetjük. A világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.
Kitűnő gasztronómia fogadja a látogatókat! Az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice, és bagel.

Butlers Borkvíz Bár – Játékra hív a Borfesztivál! Az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban gyors regisztrációt követően különböző állomásokon tesztelheti boros tudását, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét. A részvétel ingyenes, az ajándék garantált! A program támogatója a Butlers.

Számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok és arcfestés, ingyenes wifi, „Év Fesztiválbora” választás és még sok minden más!

Belépőjegyek 3000 Ft-ért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben kedvezményes áron a Broadway Jegyiroda oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat és egy pohártartó szütyőt is.
„Budavári Borfesztivál a barátokkal szeptember 9-13. között!”