Az Eichman Show című angol filmdráma augusztus 27-től a mozikban

Forgalmazza a Pannonia Entertainment és a Freeway Entertainment.

A film a koncentrációs táborok felszabadításának 70.évfordulója alkalmából, a BBC közreműködésével és támogatásával készült el, briliáns módon vegyítve a megrázó archív felvételeket a feszült, játékfilmes dramaturgiával.

Paul Andrews Williams (Dal Marionnak) egyedi megközelítésű és különleges formanyelvű, két szólon futó filmje amellett, hogy az Eichmann-per
dokumentarista hűségű nyomon követésével a történelmi események lehető leghitelesebb, megrendítő hatású feldolgozására tesz kísérletet, a televíziózás hőskorának egy páratlanul izgalmas epizódját és kiemelkedően fontos mérföldkövét mutatja be, és egyúttal a tömegtájékoztatás már kezdeti korszakában is felmerült, manapság pedig még aktuálisabb erkölcsi kérdéseit és felelősségét is feszegeti.

Az Eichmann Show (The Eichmann Show) angol filmdráma, 2015
Rendező: Paul Andrews Williams
Főszereplők: Martin Freeman, Anthony LaPaglia, Rebecca Front

1960-ban az Argentínában bujkáló egykori SS alezredest, a zsidóság szisztematikus megsemmisítését célzó "végső megoldás" egyik legfontosabb végrehajtójaként a második világháborúban milliókat halálba küldő Adolf Eichmannt az izraeli titkosszolgálat ügynökei elfogják és Jeruzsálembe szállítják, ahol bíróság elé állítják emberiesség elleni bűntettekért.
Az amerikai televíziós producer, Milton Fruhtman (Martin Freeman) filmet akar készíteni a tárgyalássorozatról, mert szilárdan hiszi, hogy a minden eddiginél nagyobb nyilvánosságot kapó per kapcsán a világnak meg kell ismernie a holokauszt borzalmait, hogy soha többé ne éledhessen újjá a nácizmus eszméje. Tervéhez csatlakozik az Amerikában tiltólistára helyezett rendező, Leo Hurwitz (Anthony LaPaglia) is és halálos fenyegetések és számtalan akadály ellenére nekilátnak a közvetítés megszervezésének. Munkájuknak köszönhetően az Eichmann-per végül több mint három tucat országban került sugárzásra, ez lett minden idők első globálisan bemutatott televíziós közvetítése, amely hatására világszerte nézők milliói szembesültek döbbenten az egykori haláltáborokban történtekkel.