2017. augusztus 18. - péntek

Felavatták Magyarország Cukormentes Tortáját!

Kinyomtatom...
Torta avatás

Hivatalosan is felszelték az idei győztes „Barackos buboréktortát” az augusztus 20-i ünnepségek alkalmából a Magyar Ízek Utcáján.

Először gyerekek kóstolhatták meg a finomságot. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét a Magyarország Tortájával együtt mától nem csak a Magyar Ízek Utcáján árusítják, hanem az ország több száz cukrászdájában. A csütörtökön kezdődött Magyar Ízek Utcája programjainak nyitányaként ünnepélyesen felavatták a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a „Barackos buboréktortát”.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány versenyének győztes tortáját, Vaslóczki Orsolya alkotását a zsűri tagja, Jókuti András méltatta és szeletelte fel. A torta különlegessége, hogy a kiváló alapanyagok mellett szeletenként mindössze 278 kalóriát és 11.8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt, hozzáadott cukor, és mérsékelten emeli a vércukorszintet. Az egészséges életmód híveinek nagy kedvence lehet, és cukorbetegek is fogyaszthatják akár tízóraira, vagy ebéd mellé desszertként. A Magyar Ízek Utcája az első alkalom, amikor a nagyközönség megvásárolhatja a „Barackos buboréktortát”, de augusztus 20-tól országszerte számos cukrászdában is árusítják. Az árusítóhelyek listája és a „Barackos buboréktorta” receptje augusztus 20-tól elérhető itt.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2012-ben az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hozta létre és hirdette meg először a 77 Elektronika Kft., a Valódi Magyar Dcont® vércukormérők fejlesztője és gyártója támogatásával. Szakmai partnere a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Wessling Hungary Kft. független élelmiszervizsgáló laboratórium volt. Az értékelési szempontok között volt a megfelelő és magas minőségű alapanyagok használata, az alacsony szénhidrát- és kalóriaérték, az esztétikum, az innováció, az ünnephez és a magyar ízvilághoz köthetőség. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny fődíja egy Kenwood professzionális robotgép volt. A tortaavatás zárásaként elsőként gyerekek ízlelhették meg a „Barackos buboréktortát” .

Ingyenes egészségügyi mérés a Magyar Ízek Utcáján!
Az egészségükre odafigyelők 21-én az Ybl Miklós téren, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban ingyenesen megmérethetik vércukorszintjüket a világ egyik legpontosabb Okos vércukormérő készülékével, a Dcont® MAGOR-ral, melyet a Magyarország Cukormentes Tortája verseny főtámogatója, a 77 Elektronika Kft. biztosít, a HerbaHáz dietetikusaitól pedig táplálkozási tanácsokat is kaphatnak.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az átadás

Két hónap alatt az eladott termékekből 11 318 000 forint gyűlt össze.

plakát

Ünnepi koncert augusztus 20-án.

CD borító

Boltokban a P. Mobil új albuma!