Magyar zenekar a liverpooli Beatles szentéjben

Hazánk legnépszerűbb Beatles tribute zenekara a The Bits a liverpooli Beatle Week-en.

A The Bits képviseli 2015-ben augusztus 27- 31-ig Magyarországot és a magyar Beatles közösséget a világ legjelentősebb Beatles fesztiválján. Az együttes idén már több különleges koncerten tisztelgett a Beatles életműve előtt: színpadra állította fél évszázados Help című Beatles nagylemezt, és egy maratoni előadáson száz dalt adott elő egyhuzamban a legendás négyes repertoárjából, ami minden bizonnyal az év Beatles eseménye volt az érdeklődést tekintve.

A liverpooli felkérés egyenesen a világhírű Cavern Club-tól érkezett, ahol a Beatles maga 292 koncertet adott 1961 és 1963 között. A The Bits a fesztivál keretében 9-szer lép föl különféle helyszíneken, így a legendás Cavernben is, és a 60, a világ minden tájáról érkező emlékzenekarok közül a magyar együttesre esett a szervezők választása, hogy az 50 éves Help albumot interpretálja az angliai közönségnek teljes egészében.

Emellett augusztus 27 és szeptember 1 között 8 különböző műsorral áll színpadra a The Bits. Az érdeklődők a zenekar Facebook oldalán külön erre létrehozott többnapos eseményhez csatlakozva követhetik nyomon a csapat minden mozzanatát Liverpoolban.