2017. szeptember 25. - hétfő

Egy csepp a tengerben

Kinyomtatom...
Gróf Olívia lábzsonglőr

Jótékonysági előadások a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében.

Számukra - akik a Fővárosi Nagycirkuszban dolgoznak - mindössze csak cseppnyi jelentősége van – egy jótékonysági cirkuszi előadásnak. Az érintetteknek viszont sokkal több ennél: önfeledt szórakozás, két és fél órás kikapcsolódás, amikor mindenki maga mögött hagyja a hétköznapi gondokat, amelyek közül talán a legégetőbb a betegség miatti kiszolgáltatottságban gyökeredző szorongás. Ezzel gyakran találkoznak a budapesti Szent László Kórház Gyermekhaematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, ahol évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást.

A fentiekhez hasonlóan cseppnyi élménynek tűnt a Baross Imre Artistaképző növendékeinek tiszaroffi vendégszereplése. A nyolcadikosok meghívásának eleget tevő leendő artistaművészek produkcióit sokszor vastaps szakította félbe. A felnőtt és gyermek nézők körében a trükkök az önfeledt, gondok nélküli szórakozást jelentették, igazi élményt nyújtottak.

Tudta Ön, hogy
- a betegek lábadozása idején - a csak lassan erősödő immunrendszer miatt - gyakori orvosi ellenőrzésre van szükség, ezért a gyógyulásra váró gyermekek a kórház területén lévő Démétér Házba költöznek, ahol otthonos körülmények között tanulhatnak, játszhatnak, és együtt lehetnek szüleikkel, ami fontos lelki támaszt jelent a gyógyulásukhoz. 
- a napokban lehetőség nyílt ennek az alapítványi háznak a bővítésére.  Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jelentős társadalmi összefogásra, anyagi támogatásra van szükség.
- már eddig is sok támogatás érkezett, s ezt a segítséget, a Fővárosi Nagycirkusz közreműködésének köszönhetően az alapítvány munkatársai december 17 – én egy ingyenes cirkuszműsorral köszönték meg.
- immár több mint húsz esztendeje a tiszaroffi általános iskolások adják a település fenyőünnepségének hátterét. Hasonlóan az eddigiekhez, a december 19-i ünnepség bevétele az általános iskola nyolcadikosainak osztálykirándulását segíti.

A rendezvény sikeréhez Fekete Péter, a MACIVA ügyvezető igazgatója is hozzájárult, amikor az ír táncot járó végzősöket meghívta a Fővárosi Nagycirkusz egyik, általuk kiválasztott előadására.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

logó

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból.

plakát

2017. szeptember 18-án megnyílt az új kulturális találkozóhely.

Langer Ágnes, Ririko Takagi, Cosima Soulez Lariviere - Fotó: Zeneakadémia/Adrián Zoltán

A 21 éves Cosima Soulez-Larivière nyerte a Bartók Világverseny hegedű kategóriájának első díját a szeptember 16-án este megtartott döntőben.