38. Hobo Karácsony

Meglepően nagy érdeklődés, kolosszális siker.

Nagymamák könnyes szemmel, unokák a tudatlanok ámulatával hallgatták Hobót, aki az előző évekhez képest hasonló dinamizmussal, érett eleganciával kápáztatta el a nagyérdeműt. Stílusosan, a „Balance” című cirkuszi műsor igazi világszámaival egészült ki a Fővárosi Nagycirkuszban megtartott idei, 38. Hobo Karácsony, ahol jó néhány eddig nem hallott dal is elhangzott.

Szerencsére nem volt szükség a Fekete Péter cirkuszigazgató úr bölcs előrelátással meghívott nyolc katasztrófavédelmi dolgozóra, valamint pszichológusra (nem beszélve a zeneakadémiai énektanárról, a logopédusról, és Otto Katz tábori lelkészről) a fellépő ugyanis jól bírta, erőnek teljében szépen helytállt, nem kellett feladni az utolsó kenetet és a kötelekről leeső művész testét sem kellett megszerelni, merthogy kötélszám egyáltalán nem volt betervezve.

Tudta-e Ön, hogy
– 2009-ben jelent meg Hobo pályafutásának egyik legjelentősebb lemeze Circus Hungaricus címmel, amelynek szövegei három fő gondolati kör köré csoportosulnak: generációs önvizsgálat, mély társadalompolitikai elemzés, staféta-átadás, tudás és tapasztalat-áthagyományozás problematikája és gondolati köre.
– Hobó a harmincnyolcadik karácsonyi buliját a néhai Csinn-Bumm Cirkusz emlékének ajánlotta. E műintézmény hatvan évvel ezelőtti – szintén fővárosi nagycirkuszi – előadásán találta ki Földes László, hogy ő is bohóc szeretne lenni. Majd, mivel ez nem sikerült neki, énekelni kezdett, amit a közönség több évtizedes támogatásának köszönhetően máig is folytat.
– az immár hetven éves Hobo boldog ember: azt hitte, hogy a hatvanig sem húzza ki.
– 2015 októberében indította útjára a Fővárosi Nagycirkusz az Adj arcot a művésznek! elnevezésű programját, amelynek célkitűzése az artistaszámok gépies megjelenítése helyett a hús-vér emberi kvalitások hangsúlyozása, valamint figyelemfelhívás a „hétköznapi csoda-csináló” képességre. Decemberben pedig már az épületben kihelyezett érintőképernyőkön keresztül is bővítheti ismereteit, tudását, aki szeretne többet megtudni a művészekről.

Kapcsolódó programok:
2015. december 31. 20 óra
Balance szilveszteri gálaelőadás – előtte egy egyedülálló bűvészmutatvánnyal:
2016. január 7-11.
Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
2016. február 1. 18 óra
ARTista Café