Új Karányi-lemez(ek)

Nyolc, hallgatással teli, mégis aktív év után újabb, immár negyedik lemezével rukkol elő a kétszeres Fonogram díjas Karányi.

A dolog ennyire azért nem egyszerű... de az biztos, hogy február 27-én az Akvárium Klubban élőben is  kapunk ízelítőt. A 80-as évek sci-fi filmjeinek hangulatát idézi meg Karányi Dani új hanganyaga, ami tulajdonképpen több, egymásba illő, egységes „töredékek” sorozata, mely az év végére áll össze egy lemezzé.

A humanoid űrszörnyek, békés földönkívüliek és az akkor jövőnek számító jelent utopizáló kultikus filmek zenei világa mellett a számmisztikával is eljátszadozik Karányi: a negyedik lemezét négy részletben mutatja meg, negyedévenként egy-egy több dalos EP-n és ezek dalaiból decemberben áll össze a teljes, majd’ 2 órás album.

A „kislemezek” érdekessége még, hogy mindegyik egy „fő” szerzemény körül forog, akár egy bolygó holdjai, de nem feldolgozva azt, hanem a dalokat az emocionális gravitáció vonzza egy-egy hanghordozóra. A lemezen feltűnnek a hazai popélet ismert alakjai - köztük Odett, Kama, Fehér Balázs és sokan mások - hol főszereplőként, hol a háttérben meghúzódva.

Az első EP február 11-én érkezett Million One címmel, amelyet február 27-én mutatnak be az Akvárium Klubban. A Million One kislemez letölthető.