Modern Art Orchestra szerzői estek: László Attila

2016. február 28-án László Attila, Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, jazz gitáros Tell Your Story című szerzői estje a BMC-ben.

A Modern Art Orchestra megalakulása óta figyelmet fordít arra, hogy teret kínáljon fiatal, kiemelkedő tehetségű hangszeres zeneszerzők számára a közös műhelymunkára és az egyedi kreatív kibontakozásra. Ennek jegyében zajlik a zenekar szerzői estjeinek a sorozata.

László Attila a hazai jazz élet egyik meghatározó alakja. Pályafutása során rengeteg világsztárral zenélt együtt és képviselte hazánkat megannyi színpadon. A magyar jazzgitározás egyik úttörője, zeneszerző és az aktív koncertezés mellett a Zeneakadémia jazz tanszékének elismert oktatója – keze alól került ki a Modern Art Orchestra tagjainak nagy része.

Február 28-i szerzői estjén egyéni hangvételű darabok hangzanak el, melyek mindegyike egy történetet mesél majd el nekünk. Ezen az estén olyan különleges zenei kísérletre is sor kerül, melynek során a koncert néhány pontján a zenekar tagjai „hangokból építenek tereket” improvizatív módon. Az inspirációt ezekhez a világ különböző tájain látható nagyszerű építészeti terek adják interaktív 3D vetítéssel.