2017. január 17. - kedd

Hogyan csábítsunk el egy 45 éves férfit - Egy Őrült Pillanat

Kinyomtatom...

Két 45 körüli családapa Laurent (Vincent Cassel) és Antoine (François Cluzet) nyaralni mennek lányaikkal a gyönyörű Korzikára. Antoine Korzikán nőtt fel és családja régi elhagyatott házában látja vendégül lányával barátját, Laurent-t és lányát, Marie-t. A lányok jó barátnők az apák pedig a legjobb barátok ám minden a feje tetejére áll, amikor Antoine 17 éves lánya kikezd Laurent-nel, aki előszőr visszautasítja a csábítást, majd a lány unszolására mégis beadja a derekát. Csak később jön rá mekkora hibát követett el.

A film bár vígjáték kategóriába lett sorolva, nem az a klasszikus értelemben vett francia vígjáték. Sőt annak ellenére, hogy van benne egy-két komikus helyzet komoly témáról szól. Olyan kérdéseket tesz fel például, hogy mit tennél, ha a legjobb barátod kikezdene a lányoddal? Vagy mit tennél, mint 45 éves elvált férfi, ha a legjobb barátod gyönyörű lánya (aki mellesleg a lányod legjobb barátnője) kikezdene veled? Megmondanád-e a barátodnak mi történt? Kockáztatva ezzel, hogy a barátságotoknak örökre vége.

A szereplők kitűnően lettek kiválasztva. A merev és komoly apukát, aki kanyar nélkül kinyírná azt a szemetet, aki szemet vetett az ő fiatal lányára az Érinthetetlenekből ismert François Cluzet alakítja. Az elvált, laza apukát Vincent Cassel játssza (akiről sokáig azt gondoltam, hogy Monica Belucci hogyan mehetett hozzá egy ilyen 'ronda' emberhez), akinek valami olyan kisugárzása van, hogy teljesen hihető, hogy egy 17 éves lány belehabarodik. A szerelmes tizenévest Lola Le Lann alakítja, akinek nem hogy egy 45 éves férfi, de szerintem egy 18 éves fiú sem tudna ellenállni. Loraine lányát alaktó Barátnő, a titokzatos tekintetű Alice Isaaz is jól hozza a vagány, lázadó kamaszt.

A filmnek van egy sajátos atmoszférája. Jók a csajok, sármosak a pasik, a zene jó, Korzika pedig a képek alapján gyönyörű. Bár a rendező a befejezést félig nyitva hagyja, az ember pozitív érzésekkel felvillanyozva jön ki a filmről.

A filmet a 6. Frankofón Filmnapok programjában is vetítik. március 3-án. 21.00 órakor az Urániában.

Bemutató dátuma: 2016. március 10. (Forgalmazó: Cinetel Kft.)

9/10 pont

Egy Őrült pillanat (Un moment d'egarement) - színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 2015
Korhatár besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Rendezte: Jean François Richet
Szereplők: Vincent Cassel, François Cluzet, Alice Isaaz, Lola Le Lann

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 4 (1 vote)

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Mária és Endre

Februárban a Berlinalén március 2-ától a hazai mozikban Enyedi Ildikó új filmje.

Halálcsillag

Mindenféle várakozás nélkül ültem be a Star Wars legújabb részére. Már akkor elvesztettem a lelkesedésem, amikor kiderült, hogy ez nem a tavalyi Ébredő Erő folytatása lesz, mert a Disney úgy döntött, minden egyes következő részt a Disney 2 évente, hoz ki. Szóval ez csak "Egy Star Wars Történet" lesz. Tehát nem lesz olyan jelentőségteljes rész? Nem is lesz olyan jó mint a többi? Akkor most mi is ez a rész? Mikor játszódik? Úgy gondoltam, ez legyen meglepetés, se trailert nem néztem meg, se a sztorinak nem olvastam utána. (Utólag kiderült, hogy jól tettem, mert a trailerek a filmhez képest elég gyengék) Azért valaki a barátok közül elspoilerezte, hogy a történet majd arról szól, hogy hogyan szerzik meg a halálcsillag terveit, de még ez is elég tág idősíkon mozoghat.

jelenet

Magyar film versenyez az Arany Medvéért a februári Berlinalén.