Május végén kezdődhet a VISZKIS forgatása

A Filmszakmai Döntőbizottság határozata alapján a Filmalap 1,1 milliárd forinttal támogatja Antal Nimród VISZKIS címmel készülő mozifilmjének gyártását.

A nagy sikerű Kontroll (2003) rendezője új alkotásában több mint tíz év után itthon szeretné kamatoztatni Hollywoodban szerzett tapasztalatait, hogy egy látványos és izgalmas filmben mesélje el a rendszerváltás utáni Magyarország leghírhedtebb bankrablójának történetét. A Viszkis film célja, hogy azt is megmutassa, hogy miként emelt a média bulvárhőssé egy bűnözőt a kilencvenes évek Magyarországán. Az események mögé tekintve Ambrus Attila személyiségének változása és az elfogása utáni nyomozás részleteinek bemutatására is vállalkozik a film, mely a valódi eseményeket fikciós elemekkel keveri. A sztori kialakításához segítséget nyújtott Ambrus is, akivel Antal Nimród még 2013-ban véletlenül találkozott egy vásáron, ahol az egykori bankrabló saját kerámiáit árulta.

Antal Nimród Ambrus történetén keresztül izgalmas lehetőséget lát arra is, hogy a nézők számára bemutasson egy különös világot, melyet eddig olyan filmklasszikusokból ismerhettek, mint például az 1967-ben bemutatott Bonnie és Clyde, vagy az 1972-es A keresztapa.
A rendező szándékai szerint a Viszkis a műfaji sokszínűségének köszönhetően, a humort, a látványos akciójeleneteket sem nélkülöző szórakoztató és közönségvonzó alkotás lesz.

A szereplők névsorát az alkotók csak a május végén kezdődő forgatás előtt hozzák nyilvánosságra. A Viszkis filmet nem kevesebb, mint 130 különböző helyszínen rögzíti majd a stáb, többek közt olyan erdélyi vidéken is, amelyhez Ambrus Attilának számtalan személyes élménye kötődik.
Az operatőr Szatmári Péter (Liza, a rókatündér, Kincsem), a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, A vizsga) lesz. A Viszkis producere a Kontroll-t is jegyző Hutlassa Tamás. A film a tervek szerint 2017 tavaszán lesz látható a mozikban.