Kihagyhatatlan programok a BTF utolsó napjaiban is

A 36. BTF utolsó napjai is izgalmas eseményeket tartogatnak, a hétvége programjaiból ajánlunk egy csokorra valót.

Programok április 21-22.
2016. április 21., 19.00 - Müpa — Fesztivál Színház
Foltin Jolán: Elmúlik
Elmúlik címmel Foltin Jolán táncdrámája a kitelepítések idejéből lesz látható a Müpában Novák Eszter rendezésében.

2016. április 21., 19.00 - Erkel Színház
Space Fantasy
Világpremier részesei lehetnek azok a táncrajongók, akik április 21-én látogatnak az Erkel Színházba a Space Fantasy előadásra. Godfrey Reggio 1982-es kultuszfilmjét (Koyaanisqatsi – Kizökkent világ), melynek zenéjét Philip Glass írta, ezúttal Barta Dóra a tánc nyelvén álmodja színpadra a Megbolydult bolygó címmel. A táncest második felében Földi Béla mágikus-misztikus utazásra hív Ray Bradbury Marsbéli krónikák című sci-fije alapján. A darab zenei kíséretéül a Solaris együttes eleve Bradbury történeteihez írt zenéje szolgál.

2016. április 21., 19.30 - Zeneakadémia — Nagyterem
A Kodály Vonósnégyes és vendégei
A nemzetközi hírű Kodály Vonósnégyes a Berlini Filharmonikusok fúvósaival kiegészülve ritkán játszott Richard Strauss, Smetana és Schubert műveket ad elő.

2016. április 21., 20.00 - Bálna Budapest
Sarah McKenzie Quartet
A Bálnában kvartettjével lép fel napjaink egyik legígéretesebb jazz-zongoristája.

2016. április 22., 18.00 - Bartók Béla Emlékház
Somogyi Péter, Pólus László és Lugosi Anna koncertje
A Bartók Béla Emlékházban három kitűnő zongorista, Somogyi Péter, Pólus László és Lugosi Anna a zongorás triók legnagyszerűbb darabjai mellett Brahms korszakos remekművének ritkábban hallható átiratát is műsorra tűzik.

2016. április 22., 19.00 - Budapesti Operettszínház
Kálmán Imre: A chicagói hercegnő - bemutató
Kálmán Imre 1928-ban Bécsben bemutatott remekműve, A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínházban debütál április 22-én. A különleges jazzoperett igazi kuriózumnak ígérkezik, ebben a művében ugyanis Kálmán a klasszikus nagyzenekari operett hangzást a 20-as 30-as évek szvinges világával és cigánymuzsikával újította meg.

2016. április 22., 19.30 - Müpa — Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Dubrovay László: Faust, az elkárhozott – bemutató
Közel harmincéves álmot vált valóra Vincze Balázs és a Pécsi Balett: Dubrovay László szerzeményét Faust, az elkárhozott címmel állítják színpadra, a mű először lesz látható színpadon a szerző eredeti elképzelései szerint a Müpában.

2016. április 22., 19.30 - Zeneakadémia — Nagyterem
Baráti Kristóf és a Mozarteumorchester Salzburg
A világ egyik legfoglalkoztatottabb hegedűművésze, Baráti Kristóf  a salzburgi Mozarteumorchesterrel Mozart két, Salzburgban komponált hegedűversenyét szólaltatja meg.

2016. április 22., 19.00 - Budapest Music Center — Koncertterem
Bach+Modern
Bach+Modern címmel a Járdányi Pál Zeneiskola jelenlegi és volt növendékei J. S. Bach, valamint kortárs és modern szerzők műveit szólaltatják meg a Budapest Music Centerben.

2016. április 22., 20.00., 23.00 - Millenáris Teátrum (E épület)
Jeff Mills és az Óbudai Danubia Zenekar
Napjaink egyik leghíresebb és leginnovatívabb DJ-je, az amerikai Jeff Mills Light from the Outside World című projektjével érkezik a Millenárisra. A budapesti koncerten az ősbemutató dirigense, Christophe Mangou vezényli az Óbudai Danubia Zenekart.

2016. április 22., 10.00 - Magyar Nemzeti Galéria
Picasso
A képzőművészet iránt érdeklődőknek igazi csemege lesz a Magyar Nemzeti Galéria nagyszabású Picasso-tárlata, amely április 22-én nyitja meg kapuit. A több mint száz műalkotást, festményeket, valamint rajzokat és szobrokat bemutató kiállítás a katalán zseni életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor önálló koncepció, az emberi alak megformálásának folyamatos változása köré szerveződik.