2017. augusztus 20. - vasárnap

Röpködtek a csillagok a Gourmet sajtótájékoztatóján

Kinyomtatom...

A hazai gasztrotörténelem talán soha vissza nem térő pillanatával kötötte össze idei sajtótájékoztatóját a legmenőbb kulináris élményhömpöly, a Gourmet Fesztivál: az öt Michelin-csillagos étterem séfje egy ötfogásos ebédmenüt készítettek a vendégek számára. Az OTP Bank Gourmet Fesztivál most is Pünkösdkor, azaz május 12-15. között várja a gasztrokalandorokat a Millenárison, csakúgy mint tavaly, de idén több változás is lesz.

A legjobbak egy helyen
A Gourmet továbbra is az egyetlen olyan rendezvény, ahol felvonulnak az ország top éttermei, és a legjobb enni és innivalókat gyűjti egy helyre a gasztronómia világából. Legyen az étterem, borászat, cukrászda, vagy egyéb finomság. Idén tovább bővül a kínálat, hisz’ immár több mint 120 kiállító vesz részt az eseményen. Itt lesznek a legjobb fővárosi és vidéki éttermek, önálló helyszínt kapnak a Belvárosi Piac kiállítói, köztük A Séf utcája és a szintén Bíró Lajos nevéhez köthető Buja Disznó(k), Gianni lángososa (Fritu), az Aranykaviár street food kiadásban (MoszkaTér), vagy Szabó Győző kulináris kalandja, a Steamboo. Cukrászatok közt ott a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud Kávéház. Lesz gondosan válogatott, minőségi streetfood, pékségek, különböző kézműves termékek és mindenféle ínyencségek. Italfronton is erős a Gourmet: Magyarország legjobb borászatai mellett pálinkászatok, és a már a gasztronómiában is helyet követelő kézműves sörfőzdék kínálatát is mustrálhatják majd a résztvevők.

Hal és vad
Új koncepció a Gourmet-n, hogy míg korábban egy-egy étel került a fókuszba, ezúttal két alapanyag, a hal és a vad mozgatja meg a mesterszakácsok fantáziáját. Mindemellett természetesen saját éttermük legjobb fogásait is elkészítik majd. A két alapanyag apropója pedig, hogy a Gourmet-t közvetlen megelőzően Budapesten zajló, a világ leghíresebb szakácsversenyeként számontartott Bocuse d’Or európai versenyén hal és vad, pontosabban a kecsege és a gímszarvas lesz a két alapanyag. A 20 ország részvételével zajló verseny és a Gourmet összefonódásának nem ez az egyetlen közös pontja: a Gourmet első napján rendezik majd a Bocuse d’Or zártkörű búcsúeseményét, az ún. Bajnokok reggelijét, amelyet követően a verseny résztvevői és a nemzetközi sajtó képviselői a fesztivált is bejárják majd.

5 +1 Michelin-csillagos étterem séfje, Szabó Győző és a kardhal
Folyamatos programokat kínál idén is a Gasztroszínpad, ahol találkozhatunk a Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Tanti és a Costes Downtown, azaz a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel, emellett fellép Pesti István is, aki a Tantinak szerzett anno csillagot. Megismerhetjük a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar csapatát, akik versenyélményeiket mesélik majd el, de színpadra lép Szabó Győző is, aki ezúttal nem a színészmesterség, hanem a főzés területén mutatja meg képességeit. Sőt tanúi lehetünk majd annak is, hogyan trancsíroznak fel szakszerűen egy kardhalat.

Új programhelyszín: Gourmet workshop
Idén már nem csak kóstolgathatjuk az ország legjobb falatjait, de el is leshetjük a mesterfogások készítését a kulináris világ számtalan területén. Megtudhatjuk, hogy milyen a pék, ha kreatív, hogyan kerül új megközelítésbe a főzelék, mi kell a jó BBQ-hoz, hogyan bontunk halat, mivel díszítjük a kávét és mi fán terem a trüffel?

Május 12-én tehát indul a Gourmet, a napijegy 3.900 forint, ami mellé ajándékok sorát kapja a látogató: egy Spiegelau pohár, egy csésze kávé, streedfood falatkák, pezsgőkóstoló, BalatonBor kóstoló, Fuxli borkóstoló, valamint egy Jamie Magazin jár is a belépő mellé, nem beszélve a Gasztroszínpad ingyenes előadásairól és kóstolóiról.

Az OTP Bank örömmel támogatja újra a Gourmet Fesztivált, ahol a már megszokott elsőrendű kínálat mellett minden alkalommal izgalmas újdonságokkal is találkozhatnak a gasztronómia szerelmesei. A színvonalas, minőségi szolgáltatások részeként fontosnak tartjuk kiemelni, hogy idén is lehet érintéses bankkártyákkal fizetni a rendezvény egész területén, ezzel a kényelmes, gyors és biztonságos fizetési megoldással is hozzájárulva a fesztiválozók felhőtlen szórakozásához.

A Gourmet készpénzmentes fizetési szolgáltatását idén is a Festipay biztosítja. A fesztiválélmény növelése érdekében a gasztronómiai különlegességek iránt érdeklődők a Festipay appon keresztül nyomon követhetik a fogyasztásaikat, az app segítségével így könnyen vissza tudják keresni, hogy a kulináris kalandozások alkalmával, mely helyeket látogatták meg. Az app nem csak abban segít majd, hogy hol és mennyiért fogyasztottunk, hanem mutatja az aktuális egyenleget, ill. lehetőség van a kártyaregisztrációra is, így a kártya esetleges elvesztése esetén az appban letilthatjuk a fesztivál kártyánkat és a rajta lévő összeget pedig átvezethetjük egy új kártyára. A Festipay app mind az Android, mind pedig iOS felhasználók számára elérhető.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Az átadás

Két hónap alatt az eladott termékekből 11 318 000 forint gyűlt össze.

plakát

Ünnepi koncert augusztus 20-án.

CD borító

Boltokban a P. Mobil új albuma!