Angolos időjárás és óriási tömeg a Dunai Regattán

Világklasszis brit evezősök Budapesten.

Tizenötezren látogattak ki szombaton a Dunai Regattára, ahol az evezős nyolcasok versenyén - megelőzve a világklasszis angol egyetemi evezősöket - a Széchenyi István Egyetem csapata győzedelmeskedett. A dobogó második fokára a Cambridge állhatott, a bronzérem pedig a Budapesti Corvinus Egyetemet illette. Az Antall József Tudásközpont rendezvényét amatőr sárkányhajósok összecsapása is színesítette a Dunán: a versenyt a Testnevelési Egyetem nyerte.

Negyedik alkalommal is nagy sikert aratott a Dunai Regatta, az év sportfesztiválja! Az Antall József Tudásközpont rendezvényére tizenötezer érdeklődő látogatott ki, hogy a budapesti Műegyetem rakpartról izgulja végig a profi egyetemi evezős és az amatőr sárkányhajós versenyeket. Az evezős nyolcasok összecsapása - szivárvány kíséretében - végül a Széchenyi István Egyetem győzelmével zárult, a sárkányhajósoknál pedig a Testnevelési Egyetem csapata állt a dobogó tetejére. Az egész napos ingyenes fesztiválon emellett többek között strandröplabda, streetball, freestyle foci, lábtollas, mászófal, jóga és zumba várta a sportolni vágyókat, akiknek a változatos időjárás sem szegte kedvét.

A Lords of Gravity akrobatikus kosárlabdacsapat és cheerleader együttesek látványos dobásai és ugrásai a sötét esőfelhőket is elűzték. A zenerajongóknak is kedveztek a szervezők: a Magashegyi Underground és a Kelemen Kabátban koncertjétől volt hangos a Műegyetem rakpart.
„Évről évre egyre népszerűbb, és így egyre nagyobb méreteket ölt a rendezvény, amellyel továbbra is az egyetemi összetartozást szeretnénk erősíteni, a fiatalokat sportolásra buzdítani és a Duna adta lehetőségeket bemutatni” – kezdte Ricsovics Ágnes, a Dunai Regatta projektvezetője. Hozzátette, hogy az utóbbi két évben már külföldi egyetemek világklasszis csapatai is megmérettettek a profi evezős nyolcasok versenyén – idén az angol Oxford és Cambridge fogadta el a szervezők meghívását. „Mindezt a Dunai Regatta pozitív külföldi visszhangjának is köszönhetjük” – árulta el Ricsovics Ágnes. 

Iain Lindsayt, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetét a skót nyárra emlékeztette az időjárás. A negyedik Dunai Regatta megnyitóján örömét fejezte ki a lelkes egyetemista szurkolók láttán, és sok szerencsét kívánt minden versenyzőnek. A versenyeket idén is Gundel Takács Gábor közvetítette és hozta közelebb a rakparton szurkoló tömeghez.