2017. szeptember 25. - hétfő

VinAgora Borgála 2016. június 25-én

Kinyomtatom...
Fotó Szigetváry Zsolt

VinAgora Borverseny: a legjobb magyar borok seregszemléje.

A június 10-13. között, Balatonfüreden megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyre 505 nevezés érkezett 14 országból. Többek között Ausztrália, Brazília, Libanon, Horvátország, Izrael, Románia, Spanyolország és Uruguay is szerepelt hazánkon kívül a nevező országok sorában. Az összesen 54 főből álló nemzetközi zsűri keményen dolgozott, hogy tudása szerint a legjobb döntést hozza meg a négy nap alatt.

A részletes eredménylista a különdíjak nélkül megtalálható a VinAgora weboldalán.

A borkedvelő nagyközönség idén is megismerheti a részletes eredményeket, és végigkóstolhatja a borversenyre nevezett összes bort. A VinAgora Borgálára június 25-én, szombaton a Boscolo Konferencia Központban kerül sor, ahol elegáns környezetben vonul fel a hűs borospalackok hosszú sora, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak.

Minden bor mellett megtalálható a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot több mint 500 féle nedű, és sok neves borász társaságában.

„Én is pontozok” – interaktív borszakmai játék
Ha szeretné összevetni saját véleményét, bírálatát a VinAgora szakmai zsűri ítéletével, vegyen részt az ingyenes interaktív borszakmai játékon a rendezvény egész ideje alatt. A borok elismert tudója segíti Önt a pontozásban.
A játékszabályok egyszerűek:
Töltsön poharába a Borgálán fellelhető bármelyik borból
Írja fel a bor mellett található bírálati lapon szereplő kódszámot, de a játék kedvéért ne nézze meg a hivatalos bírálat eredményének részleteit!
Keresse meg a játék helyszínét, foglaljon helyet az egyik számítógépnél, és a borversenyen is használt számítógépes programmal értékelje a poharában található bort.
A bírálat befejeztével vegye át az Ön eredményeit tartalmazó, kinyomtatott bírálati lapot, és hasonlítsa össze az eredeti bírálati lappal.
Az interaktív borszakmai játék támogatója az Answare Kft.

Borgála belépőjegy ára elővételben 6500 forint, a helyszínen 7900 forint.
Nyitva tartás: 13-20 óra között, pénztárzárás: 19 órakor.
A helyszínen 1000 forintért kristály kóstolópohár bérelhető.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

logó

Az eseményen 14 borászat vesz részt, szigorú szakmai bírálaton kiválasztott boraival.

logó

Összművészeti szürreális utazás, póthaj stikli, sorsok és szerelmek – néhány hívószó a Mozsár Műhely 2017/2018-as évadának előadásaiból.

plakát

2017. szeptember 18-án megnyílt az új kulturális találkozóhely.