„...a változás alapvetően bennem van”

Nyelvet tanulni ment az Egyesült Államokba, és három új dallal érkezett vissza Radics Gigi.

A Diéta&Fitnesz hamarosan megjelenő legújabb számában beszél a „lehetőségek hazájáról”, kígyókkal és mérges pókokkal veszélyeztetett klipforgatásról és hogy milyen kalandos úton jutott el Gigi énekhangja Beyoncéhoz.

Popdívaként indult Amerikába és R’n’B ladyként tért vissza, holott csak egy három hónapos, pihenéssel egybekötött nyelvtanulásra ruccant ki a tengeren túlra családjával. „Három dallal érkeztünk haza, és az Illuminate című alkotásunk – amelynek a klipjét a három szám közül először láthatták a rajongók – kicsit más stílusú lett, mint amit eddig megszokhatott tőlem a közönség” – meséli Gigi a népszerű életmódmagazin hasábjain.

„Szándékos ez a változás. Persze a külföldi, profi stábnak is nagy szerepe van abban, hogy más a klip és a stílus, de a változás alapvetően bennem van” – vallja be a csodaszép énekesnő. A három hónap pihenésbe önálló koncert is belefért, erről így beszél Gigi. „Tavaly már volt egy önálló estem Beverly Hillsben, idén pedig újra lehetőséget kaptam: a Jazz Monday színpadán állhattam” – meséli. „A hotel – ahol ezeket a koncertestéket tartják – igazgatója már megismert, hiszen többször jártunk oda jammelgetni, ezért külön megkért, énekeljek egy egész estén.” Ez a koncert nem csak az éneklés örömét hozta el Giginek, de eljutott példaképéhez is, legalábbis az éneke. „Egyetlen próba volt előtte, akkor derült ki, melyik zenész kinek a zenekarában van. Az egyik srác például a mi próbánkról Beyoncé próbájára igyekezett. Gondolhatod, mennyire izgatott lettem, mikor megtudtam! Hát még akkor, mikor a srác másnap elmesélte, hogy megmutatta Beyoncénak – aki tízéves korom óta a példaképem –, hogyan énekelek”.

A kint töltött idő emlékét egy klip is őrzi, amit nem veszélytelen körülmények között forgatott Gigi. „Délelőtt 11 körül kezdtük, akkor nagyon meleg volt. Estére viszont be kellett fejeznünk, nem csak a hideg miatt, de figyelmeztettek, többféle mérges kígyó és pókféle bújik elő naplemente után. Szóval sietnünk kellett” – emlékszik vissza a forgatásra az énekesnő, aki a Diéta&Fitnesznek mások mellett természetesen arról is vall, hogy tartja magát fitten.