Footgfolf: az új, innovatív sportág

2009-ben indult hódító útjára.

Ugyanebben az évben jelent meg Magyarországon is. A Hörmann Hungária az elsők között karolta fel a footgolfot. “Elmondhatatlanul jó élmény." A többszörös magyar bajnok kosárlabdázót, Lóránt Pétert is meghódította a footgolf. “A focit is nagyon szeretem, a golfot is meg-megnézem, így szinte adódott, hogy előbb-utóbb bele kellett kóstolnom a két sportot ötvöző footgolfba.” – mondta a fehérvári kosaras.

Lóránt Péter útja Körmendről indult, majd Belgiumon, Spanyolországon és Olaszországon keresztül vezetett, míg megérkezett a footgolfhoz, pontosabban a Magyar Footgolf Szövetséghez.
“Már akkor izgalmasnak tűnt, amikor a szövetség elnöke még csak mesélt róla.” – fogalmazott a válogatott sportoló, aki saját bevallása szerint golfozni nem tud, azért a foci “az valamennyire megy”, úgyhogy örömmel kipróbálta magát a footgolfban.
“Jó környezetben, jó társaságban lenni, kellemes és izgalmas sportot űzni egy szuper dolog! A játék minden percét élveztem!” Péter nem állt meg az első alkalomnál. Amint ezt elmesélte, barátaival kisebb versenyen is elindultak már, és volt olyan is, hogy télen, a hóban játszottak, ez mindenkinek „elmondhatatlanul jó élmény volt!”

Péternek a kosárpálya parkettája után kifejezetten lazításnak tűnik a footgolf pálya füvén játszani, mert “van egy kis versenyhelyzet, de ez azért más, mint a kosár, hiszen az egy kontaktsport. Itt nem jön senki, aki alád-áll, akivel esetleg ütközni lehet. Ez inkább egyéni dolog. Csak magára számíthat az ember, komoly koncentrációt igényel. Ugyanakkor fizikailag nem is fáradsz el annyira. Igyekszem is gyakorolni, amikor csak lehet - főleg nyaranta adódik erre alkalmam.” A sportág jövőjét pedig így összegezte:
“Úgy gondolom, hogyha nagyobb teret kap, akkor mindenképpen ez egy nagyobb horderejű, jó és izgalmas sport lehet. Kell még pár év, hogy kinője magát. Jó úton halad, de ehhez szükség van a támogatókra is.”

A legelkötelezettebb támogató pedig már a kezdetektől a Hörmann Hungária. Szujó László, a vállalat ügyvezető igazgatója a magyarországi footgolf világbajnokság előtt látta meg a fantáziát a sportágban. Ő is azon a véleményen van, hogy a magyar footgolf még igencsak az út elején jár, de komoly potenciállal rendelkezik.
“Mi elhivatott támogatói vagyunk a sportnak, azon belül is a focinak. A footgfolf pedig egy új, innovatív sportág, megláttuk benne a lehetőséget, és nagyon örülünk a világviszonylatban is egyre komolyabb elért eredményeknek.” – mondta a vállalatvezető.